Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Do staršieho muža na kolobežke narazilo auto. Napriek prilbe utrpel vážne poranenia
Zdielať na

Do staršieho muža na kolobežke narazilo auto. Napriek prilbe utrpel vážne poranenia

BANSKÁ BYSTRICA / Vo vážnom stave a po operácii hlavy leží v banskobystrickej nemocnici starší muž, do ktorého narazilo osobné auto. Viezol sa na elektrickej kolobežke na sídlisku. Utrpel ťažké zranenia. Zasahovali hasiči aj záchranári a pre nehodu dokonca uzavreli cestu.

Išlo o každú sekundu, bol to doslova boj s časom. Záchranári aj hasiči mali plné ruky práce so starším mužom, ktorý sa počas jazdy na elektrickej kolobežke dostal do kolízie s osobným autom. Nebol to príjemný pohľad, profesionáli našli 64-ročného muža ležať na ceste. "Našli sme ho na ceste, mal zmenené vedomie a nevedel reagovať slovne," uviedol zasahujúci hasič Miroslav Slovák. 

Aj napriek tomu, že mal na hlave prilbu utrpel vážne zranenia. Jeho elektrická kolobežka sa predsa len dostala do kolízie s veľkým autom. Počas náročnej záchrany dokonca policajti uzavreli cestu, nedostali sa tam autá ani trolejbusy. Záchranári sa potrebovali sústrediť na pomoc mužovi ležiacemu na ceste. Nehoda sa stala na frekventovanej štvorprúdovke na sídlisku Radvaň ako k tomu presne došlo, zisťuje polícia, no zrejme sa to stalo počas predbiehania. "Podľa doterajšieho objasňovania k nehode došlo tak, že 64-ročný vodič elektrickej kolobežky jazdil po štvorprúdovke, pričom pri prechádzaní do ľavého pruhu došlo k zrážke," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. "Utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice, bližšie okolnosti nehody sú predmetom objasňovania," dodala Kováčiková.

V nedeľu došlo k viacerým nešťastným udalostiam. Jeden muž sa utopil po tom, čo šiel s kamarátom splavovať rieku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy