Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šoféroval napriek zákazu a pod vplyvom. Motorkárovi stroj pomliaždil hrudník
Zdielať na

Šoféroval napriek zákazu a pod vplyvom. Motorkárovi stroj pomliaždil hrudník

TAJOV / Šoféroval aj napriek zákazu a navyše aj pod vplyvom alkoholu. 46-ročný motorkár havaroval v nedeľu na pravé poludnie v obci Tajov pri Banskej Bystrici. Muža s pomliaždeným hrudníkom vyťahovali ľudia z okolitých domov spod ťažkého stroja. Skončil v banskobystrickej nemocnici.

Ľudia v Tajove práve chystali nedeľný obed, keď ich vyrušil silný náraz. Rýchlo vybehli pred dom, nikto netušil čo sa v ulici presne stalo. "Vyprážala som rezne a zrazu buch. Dcéra zvoní a pozerám tam motorka a mladý pán na zemi," vraví svedkyňa. 

"Videl som motorku na zemi a dym okolo nej," opisuje udalosti ďalší svedok. Na ceste ležal 46-ročný muž, bol privalený motorkou. Domáci tak boli prvými, kto mu poskytoval prvú pomoc.

Pri páde z motorky, ktorá ho na ceste privalila utrpel pomliaždeniny v oblasti hrudníka. Záchranári ho po ošetrení museli previezť do banskobystrickej nemocnice. Príčinou nehody je podľa polície nebezpečné predbiehanie.

"Počas predbiehania nezvládol riadenie motocykla, narazil do betónového múrika a spadol na cestu," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. A po prepustení z nemocnice bude mať motocyklista čo vysvetľovať polícii. Zdá sa, že jazdil na motorke aj napriek zákazu a navyše nebol ani triezvy.

"Motocykel viedol bez vodičského oprávnenia v čase, keď mu bol uložený zákaz činnosti viezť motorové vozidlá a následne sme zistili, že jazdil pod vplyvom alkoholu," dodala Kováčiková. 

Motocykel, ktorý 46-ročný muž šoféroval aj napriek zákazu, bol navyše bez evidenčných čísel. Polícia nehodu vyšetruje.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy