Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mimoriadna tragédia. V jeden deň zažilo hlavné mesto až tri pády, z ktorých 2 skončili úmrtím
Zdielať na

Mimoriadna tragédia. V jeden deň zažilo hlavné mesto až tri pády, z ktorých 2 skončili úmrtím

BRATISLAVA / Streda 22. máj sa zapíše do histórie hlavného mesta ako mimoriadne smutný deň. Po pádoch z výšky prišlo o život niekoľko ľudí. Či išlo o nešťastné náhody, alebo o skratové rozhodnutia, vyšetruje polícia.

Streda, 4 hodiny popoludní. Mladé dievča si malo zakúpiť lístok a vybrať sa na vyhliadku nad reštauráciou nad mostom SNP. Po chvíľke ale malo z takzvaného UFA spadnúť rovno na zaparkované auto. Čierny passat stál pár metrov od cyklo-chodníka a zostal zdemolovaný. Do pár minút prišli na miesto záchranári spolu s políciou a mladé dievča začali oživovať. Záchranári ju previezli s ťažkými poraneniami do nemocnice, kde sa ju doktorom podarilo zachrániť.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Všetky okolnosti prípadu sú nateraz predmetom vyšetrovania," informuje hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. Aj keď je to neuveriteľné, mladá 17-ročná dievčina zázrakom pád z Ufa z obrovskej výšky prežila a je hospitalizovaná v detskej nemocnici na Kramároch.

Vyskočila z 6. poschodia nemocnice

Menej šťastia ale mala žena, ktorá vyskočila z balkóna na 6. poschodí zo spoločenskej miestnosti v Ružinovskej nemocnici v Bratislave. Okolo pol 9 ráno prišla o život 64-ročná žena, ktorá bola podľa našich informácií ťažko chorá a v nemocnici hospitalizovaná.

Vypadnúť mala z chirurgického oddelenia priamo na trávnik."Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," hovorí Michal Szeiff.

Tretia tragédia sa stala v Podunajských Biskupiciach 

K ďalšej tragédií došlo včera v ranných hodinách. Muž mal vyskočiť z 5 poschodia na Lotyšskej ulici v Podunajských Biskupiciach. Svedkovia na linku 158 nahlásili, že pred panelákom na chodníku pár metrov od detského ihriska sa nachádza nehybné ľudské telo. Po Záchranári chlapovi už nedokázali pomôcť.

"Ohliadajúci lekár na mieste potvrdil exitus muža a na zistenie zistenie presnej príčiny smrti muža bola nariadená pitva. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," objasňuje Michal Szeiff.. 

Známych je viacero prípadov, keď osoba prežila pád z veľkej výšky. Kde je hranica ľudského tela? Viac informácií tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy