Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia našla v byte vo Viedni telá troch žien. Matka s dvoma dcérami podľa súdnej pitvy zomreli hladom
Zdielať na

Polícia našla v byte vo Viedni telá troch žien. Matka s dvoma dcérami podľa súdnej pitvy zomreli hladom

Archívne video

VIEDEŇ / V susednom Rakúsku rieši polícia záhadný prípad tragickej smrti troch žien. Vo štvrtok polícia informovala, že telá našli policajti v bytovom dome vo Viedni. Nariadená bola súdna pitva, tá preukázala, že zomreli hladom. Nič nenaznačuje tomu, že by ženy niekto držal zavreté proti ich vôli.

Podľa údajov rakúskej polície išlo o 45-ročnú matku s dvoma 18-ročnými dcérami. Ich mŕtve telá objavili v bytovom dome vo štvrti Floridsdorf. Úrady následne nariadili súdne pitvy.

Polícia predpokladá, že ženy zomreli koncom marca alebo začiatkom apríla od hladu. Ich telá nevykazovali žiadne známky otravy. Vyšetrovatelia už skôr uviedli, že byt bol zamknutý a nenašli žiadne stopy po vlámaní ani inom násilí. Nič nenasvedčuje ani tomu, že by ženy doma niekto zavrel.

Ženy nezanechali list na rozlúčku a vyšetrovatelia u nich nenašli žiadne potraviny. Je možné, že smrť trojice súvisí s psychickým ochorením matky a všetko nasvedčuje tomu, že ženy sa k smrti vyhladovali dobrovoľne.

Prečo sa tak stalo, zatiaľ nie je jasné. "Nie vždy ide všetko bez zvyšku objasniť," povedal policajný hovorca Patrick Maierhofer.

Podozrenie pre zanedbávanie starostlivosti riešili aj úrady

Rodina žila izolovane, nenadväzovala kontakty s ľuďmi zo susedstva. S matkou spolupracoval úrad pre ochranu detí a mladistvých, naposledy s ňou bol v kontakte v marci predminulého roka pre podozrenie zo zanedbávania starostlivosti.

To sa ale nepotvrdilo, povedala Andrea Friemelová z tohto úradu. "Boli to nesmelé deti, pokojné dievčatá v puberte," opísala Friemelová dvojčatá.

Nemenej záhadný prípad riešila aj naša polícia v Bojniciach. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy