Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Finančná správa si počas razie vzala tisícky strán účtovníctva. Škody môžu dosiahnuť až dva milióny eur
Zdielať na

Finančná správa si počas razie vzala tisícky strán účtovníctva. Škody môžu dosiahnuť až dva milióny eur

BRATISLAVA / Tisícky strán účtovníctva viacerých firiem skončili na policajnom stole. Ide o odnože známej bratislavskej firmy, ktorá sa zaoberá hlavne predajom zeleniny a ovocia cez internet. V pondelok TV JOJ ako prvá informovala o policajnej razii v ich sídle. Jej zástupcovia sú podozriví z dlhov, ktoré sa môžu vyšplhať až na dva milióny eur.

Hodiny a hodiny strávi nad papiermi vyšetrovateľ, ktorý má na starosti prípad zo pondelkového rána. Skoro ráno obsadili policajti a kriminalisti z úradu Finančnej správy sídlo spoločnosti v Devínskej Novej Vsi. Prehliadky priestorov sa vykonávali na príkaz prokurátora. "Kriminalisti Fianančnej správy pri akcii v Devínskej Novej Vsi zaistili 240 zväzkov účtovných dokladov obchodných spoločností sídliacich v priestore prevádzky. Tie momentálne analyzujeme. Prípad ďalej vyšetruje polícia," uviedla hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová.

V spojitosti s týmto prípadom by podľa zdroja TV JOJ blízkeho vyšetrovaniu malo byť spájané hlavne meno konateľa hlavnej firmy Tomáša K. Pod jeho vedením už niekoľko rokov firma neplatila odvody do poisťovní, dane a taktiež jeho meno, ale aj názov firmy figurujú v mnohých súdnych pojednávaniach a aj na stránke dlžníkov. Podľa doterajších informácií od polície je len výška neodvedeného poistného predbežne vyčíslená na 400 000 eur. Teda celková čiastka sa môže pohybovať až okolo dvoch miliónov eur. "Vyšetrovaním tohoto prípadu sa aj naďalej zaoberá odbor Kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave IV," povedala policajná hovorkyňa v Bratislave Veronika Slamková. 

Pre náročnosť dokazovania, bude pravdepodobne vyšetrovanie prípadu trvať dlhšiu dobu. Zatiaľ teda nebol nikto vzatý do väzby. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi niekoľkoročný trest.

Pozrite si reportáž o razii v spoločnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy