Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž tvrdí, že ju nezavraždil. Podľa svedkov bol agresívny
Zdielať na

Muž tvrdí, že ju nezavraždil. Podľa svedkov bol agresívny

KOŠICE / Štyridsaťtriročný Augustín podozrivý z vraždy družky Anny si dnes na prvom hlavnom pojednávaní vypočul obžalobu. Pred senátom košického okresného súdu tvrdil, že je nevinný a priateľke neublížil. Podľa svedkov ide o agresívneho muža, ktorý mal na Annu v minulosti opakovane fyzicky útočiť.

Augustín vinu na vražde popiera a tvrdí, že keď družku našiel, bola už mŕtva. "Klient sa cíti byť nevinný, tvrdí, že skutok nespáchal, obžaloba podľa mňa trpí dôkaznou núdzou. Niet dostatok dôkazov podľa môjho názoru na to, aby bol klient za vinného uznaný," povedal Dorián Merešš, obhajca.  Obžalovaný muž vypovedal, že Anne bolo zle, deň predtým vraj vypila veľké množstvo alkoholu. Údajne odišiel do Maďarska, kde zháňal ďalší alkohol, ktorý by jej pomohol.

Keď sa vrátil, družku našiel na dlážke v kúpeľni. "A nevedel dokázať, ani sa presvedčiť o tom, že či žije, alebo nežije," dodal Merešš. Záchranári i obhliadajúci lekár ale ihneď po príchode skonštatovali smrť. To, že zomrela cudzím pričinením, bolo jasné až po pitve a hoci ku skutku došlo vlani vo februári, Augustína obvinili až o osem mesiacov neskôr. "Pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy prípad prevzal krajský vyšetrovateľ PZ, ktorý po vykonaní potrebných procesných úkonov a na základe dôkaznej situácie 45-ročného muža z tohto činu obvinil," povedala Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice

Anna a Augustín žili spolu v jeho rodinnom dome. Údajne sa často hádali a konflikty sa vyostrovali najme vtedy,  keď spolu pili alkohol. Augustín bol podľa svedkov agresívny a družku viackrát zbil. V osudný večer ju mal zahrdúsiť tak, že je rukou prekryl nos i ústa. Ak mu na súde dokážu vinu, hrozí mu až 25 rokov, prípadne doživotie.

V Poľsku zavraždili primátora. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy