Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kamionistovi na D1 vyskočili z návesu dvaja migranti. Počas jazdy vyliezli na strechu
Zdielať na

Kamionistovi na D1 vyskočili z návesu dvaja migranti. Počas jazdy vyliezli na strechu

PREŠOV / Rozruch na diaľnici D1 neďaleko Prešova. Mladému kamionistovi vyskočili z návesu dvaja muži. Počas jazdy vyliezli na strechu návesu a dostali sa za kabínu vodiča. Ten kamión odstavil na krajnici a neznámi muži sa rozbehli do poľa.

Kamionista išiel po diaľnici, keď počul búchanie spoza kabíny. Dvaja muži sa počas jazdy dostali z jeho návesu a keď zastavil, dali sa na útek. "Ja som ich počul ako búchali, spoza kabíny," opisuje situáciu vodič kamiónu. 

"Afganec a Ind počas jazdy vyliezli cez rozrezanú plachtu na strechu kamiónu a búchali vodičovi na kabínu, aby spomalil. Následne z kamiónu zoskočili," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Mladý kamionista išiel zo Srbska. Náves mal plne naložený tovarom. To, že vezie okrem škatúľ s kukuricou aj dvoch ľudí, zistil až na diaľnici z Košíc do Prešova. Ako dlho boli v jeho kamióne, zrejme sám nevedel. Keď zastavil, ihneď volal políciu. Dvaja muži už ale bežali preč. 

Už po krátko čase ich však policajti vypátrali. Odviedli ich na najbližšie oddelenie. "Operačný dôstojník na miesto vyslal dopravnú hliadku a tá cudzincov zadržala. Namierené mali obaja do nemeckého Berlína," dodal Slivka. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnom prípade, kedy tiež migranti vyskočili z kamiónu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy