Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pred súd sa opäť postavil Lehel Horváth alias Hrobár so synom
Zdielať na

Pred súd sa opäť postavil Lehel Horváth alias Hrobár so synom

TRNAVA / Pred trnavský súdsa opäť postavil Lehel Horváth alias Hrobár so synom Tiborom. Tí sú obžalovaní zo zločinu vraždy v štádiu pokusu formou spolupáchateľstva. Podľa obžaloby mali vlani spolu brutálne dobiť manželku Ivetu a hodiť ju levici. Lehel bol považovaný za jedného z popredných členov dunajskostredskej mafie.

Na Okresný súd v Trnave Lehela Horvátha spolu so synom Tiborom priviezla policajná eskorta za prísnych bezpečnostných podmienok. Pojednávanie začalo krátko po 08:30 ráno.

​Na pojednávaní boli postupne vypočutí svedkovia a čítali sa výpovede zo zápisníc. Ako prvý mal vypovedať psychológ. Obhajoba ale podala námietku, že znalecké posudky boli vypracované iba v slovenčine, ktorej otec so synom poriadne nerozumejú. A tak žiadajú preklad do maďarského jazyka. Súd námietke vyhovel.

Ako druhý vypovedal zamestnanec Horváthovcov. Ten cez tlmočníčku povedal, že žiaden útok zo strany Lehela a Tibora voči poškodenej Ivete nevidel.

Strach o život

Ďalšieho svedka priviezli policajti v putách. Ide o muža, ktorý sedí vo väzbe v inej trestnej veci a bol v jednej cele s Lehelovým synom Tiborom. Vo štvrtok pred súdom ale odmietol vypovedať a vyhlásil, že sa bojí o svoj život a život rodiny. Dokonca sa vraj kvôli tomuto prípadu pokúsil o samovraždu.

Jeho výpoveď proti Horváthovcom, ktorá odznela v prípravnom konaní, tak prečítal zo zápisnice prokurátor: "Že keď ho pustia, tak trošku počká a že sa pokúsi o jej zavraždenie alebo jej vyhnanie z rodiny. Že najprv ju vyženie z domu, aby to vyzeralo tak, že ju vyhnali z domu a že ju potom zabije. Že má nejaký stroj, nejaký bager, že spraví nejakú veľkú jamu, do ktorej ju zakope. Aby nemohla nič vypovedať o ňom a jeho otcovi." 

Účelové konanie?

Horváthovci svedka spochybňujú. Tvrdenia odmietajú a hovoria, že koná účelovo, aby sa dostal von z väzby. "Ale vzápätí boli doložené jeho rukou písané a nejaké iné vyjadrenia, ktoré zas naznačovali, že to, čo bolo čítané, môže byť z jeho strany vyslovene účelové, pretože pred tým žiadal orgány činné v trestnom konaní o "nejaké služby" a ponúkal spoluprácu. A teraz, čo je alebo nie je pravdou to bude musieť veľmi citlivo vyhodnocovať súd," dodal obhajca Peter Schmidl. 

Ďalšie pojednávanie je naplánované na 13. júna.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy