Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zlodeja prichytili priamo pri čine, v kostole. Polícia mlčí, no miestni si myslia svoje
Zdielať na

Zlodeja prichytili priamo pri čine, v kostole. Polícia mlčí, no miestni si myslia svoje

HUMENNÉ / Z kostola ho odviezli do policajnej cely. Tridsaťštyriročného Sninčana, ktorý sa vlámal do gréckokatolíckeho chrámu v Humennom, chytili policajti priamo pri čine. Čo presne ukradol polícia zatiaľ nekomentuje, mužovi ale hrozí až desaťročné väzenie.

Podľa polície sa páchateľ vlámal do gréckokatolíckeho chrámu pravdepodobne v noci. Policajtom sa páchateľa podarilo zadržať priamo pri čine. K okolnostiam, za akých sa do chrámu dostal a čo konkrétne tam hľadal sa polícia zatiaľ nevyjadruje. Obyvatelia si ale mysli svoje. "Peniaze určite, pokladničku alebo čo.Tak čo tie drobné, čo tam vyzbierajú," myslia si obyvatelia Humenného. 

"Mužovi v jeho protizákonnom konaní zabránili policajti odboru kriminálnej polície v Humennom a to priamo na mieste činu," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová.  "Z kostola putoval Sninčan do cely policajného zaistenia. "Tridsaťštyriročný muž zo Sniny bol humenským vyšetrovateľom obvinený zo zločinu krádeže," dodala Ligdayová. 

TV JOJ oslovila aj správcu farnosti, do ukončenia vyšetrovania sa ale k tejto udalosti vyjadrovať nebude. Ak Sninčanovi vinu preukážu, za skutok mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Kostol vykradli aj začiatkom tohto roka v okrese Komárno. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy