Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na D1 sa prevrátil kamión. Tvorili sa dlhé kolóny
Zdielať na

Na D1 sa prevrátil kamión. Tvorili sa dlhé kolóny

BRATISLAVA / Vodiči stoja v pondelok ráno v kolóne na D1 v smere zo Senca do Bratislavy. Na ceste sa prevrátil kamión a blokoval dva pruhy. Polícia musela riadiť dopravu.

V pondelok ráno záchranné zložky vyrazili k nehode kamiónu na D1 v smere zo Senca do Bratislavy na 19,5 kilometri. Podľa informácií TV JOJ sa šofér dostatočne nevenoval riadeniu a na úrovni s Chorvátskym Grobom zišiel pri pravej krajnici čiastočne z cesty. Následne strhol volant doľava, prešiel cez dva pruhy a narazil do betónových stredových zvodidiel. Po zrážke sa náves prevrátil na bok a súprava zostala skrížená cez diaľnicu. Väčšina štrku skončila priamo na vozovke.

​Obrovský kolos dokonca betónové panely posunul skoro až do protismeru. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. Vodiči stáli hodiny a hodiny v obrovských niekoľko kilometrových kolónach, ktoré siahali až za Senec.  

Štrk, ktorý nákladné auto prevážalo, museli pracovníci odťahovej služby spolu so zamestnancami Národnej Diaľničnej spoločnosti a hasičmi z cesty odpratať. Na pomoc preto doviezli rôznu techniku a náhradný kontajner. Chlapi postupne lopatami a pomocou malého bágra štrk nakladali a snažili sa čím skôr cestu sprejazdniť. To sa úplne podarilo pred 14:00 hodinou popoludní.

"Dychová skúška u vodiča mala negatívny výsledok. Predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 20 tisíc eur. Vodič kamióna dostal pokutu 400 eur, ktorú na mieste zaplatil," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy