Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na robotníka spadla stena. Privolať museli leteckých záchranárov
Zdielať na

Na robotníka spadla stena. Privolať museli leteckých záchranárov

VEĽKÉ LEVÁRE / K tragédii takmer došlo pri stavbe rodinného domu vo Veľkých Levároch. Na robotníka padla počas stavebných prác jedna zo stien. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Privolali aj leteckých záchranárov.

Bolo krátko po 9:00 hodine ráno a na jednej z ulíc v obci vo Veľkých Levároch robotníci pracovali na novostavbe rodinného domu. No jedna zo stien sa pravdepodobne aj silou nárazového vetra uvolnila a spadla na jedného z mužov. Spod steny mu pomohli jeho kolegovia, ktorí privolali záchranárov. Tí až do ich príchodu s mladým mužom komunikovali.

​Napriek tomu, že bol 34-ročný muž istý čas pod stenou, sťažoval sa na bolesti v oblasti chrbtice. Privolali preto aj leteckých záchranárov, ktorý pristáli na neďalekom futbalovom ihrisku. Tam ho záchranári priviezli sanitkou. "Pacient bol po celý čas pri vedomí, sťažoval sa na bolesti hrudníka a chrbtice," uviedla hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková. 

Muža si po prvotnom ošetrení prevzali leteckí záchranári, ktorí ho vrtuľníkom trasportovali do nemocnice na bratislavské Kramáre. "Pacient pri úraze utrpel poranenia chrbtice, hrudníka a hlavy. Aktuálne je mimo ohrozenia života, jeho stav je stabilizovaný. No aj naďalej sa nachádza pod dozorom našich lekárov," potvrdila nemocnica. 

Po jeho ošetrení a odvezení do nemocnice, jeho kolegovia pracovali ďalej. Prečo jedna zo stien na robotníka padla sa zatiaľ nevie. "Poverený príslušník Policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. Presné príčiny a okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy