Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jedného z najhľadanejších Slovákov zadržali v Juhoafrickej republike
Zdielať na

Jedného z najhľadanejších Slovákov zadržali v Juhoafrickej republike

BRATISLAVA / Dňa 2.5.2019 v Juhoafrickej republike zadržali hľadaného Patrika Šnajdra. Na menovaného vydal Interpol Bratislava červený obežník na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu vydaného Špecializovaným trestným súdom pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak a vydieranie.

 V Juhoafrickej republike zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov Patrika Šnajdra. Člen gangu Miroslava Štvrteckého zvaného „štvrťáci“ bol odsúdený na 20-ročný trest. Zadržali ho 2. mája. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, na hľadaného muža vydal Interpol Bratislava červený obežník na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu vydaného Špecializovaným trestným súdom pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak a vydieranie.V súčasnosti slovenské justičné orgány zabezpečujú materiály na jeho vydanie.

Patrik Šnajdr bol pravou rukou šéfa gangu, Miroslava Štvrteckého - bývalého kukláča. Táto skupina - tzv Štvrťáci ovládala teritórium Záhoria od roku 2002. Táto skupina mala svoje centrum v Senici, odkiaľ riadili svoje akcie. Ich hlavnou náplňou práce bolo tzv vyberanie výpalného - poskytovali fiktívnu ochranu a vymáhali pohľadávky. Patrik Šnajdr bol Špecializovaným trestným súdom pôvodne odsúdený na 23 rokov a 3 mesiace väzenia v neprítomnosti, pretože zo Slovenska ušiel. Neskôr mu bol trest znížený. Začiatkom marca 2016 sa ho podarilo zadržať v Prahe tzv. Lovcom lebiek. Po pár dňoch bol z českej väznice prevezený na Slovensko. Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku ho však musel prepustiť na slobodu, pre pochybenie slovenskej polície.

Interpol hľadá 40 Slovákov, je medzi nimi jedna žena:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy