Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Náhaňačka na východnej hranici Slovenska skončila zadržaním 12 migrantov z Bangladéša
Zdielať na

Náhaňačka na východnej hranici Slovenska skončila zadržaním 12 migrantov z Bangladéša

TURJA PASEKA / Naháňačka na našej východnej hranici sa skončila zadržaním ukrajinských prevádzačov a početnej skupiny migrantov. Ukrajinci unikali pred policajtmi v štyroch vozidlách. Na Slovensko sa snažili previezť 12 nelegálnych migrantov z Bangladéša.

Štyri vozidlá s ukrajinskými evidenčnými číslami smerovali k slovensko-ukrajinskej hranici. Mali v nich byť nelegálni migranti. Policajti ich spolu s pohraničnou strážou prenasledovali niekoľko kilometrov. "Na okraji obce Turja Paseka boli zadržaní štyria Ukrajinci a päť migrantov bez dokladov," uviedla Elena Tračuk, hovorkyňa ukrajinskej pohraničnej stráže. Išlo o mužov z Bangladéša. Neskôr sa za pomoci služobného psa podarilo zadržať ďalších štyroch cudzincov. To ale nebolo všetko. "Vo vzdialenosti jeden a pol kilometra od miesta zadržania predchádzajúcej skupiny našli hraničiari ešte ďalších troch cudzincov," informovala Elena Tračuk.

Ani jeden z mužov nemal pri sebe doklady. Podľa polície všetci dvanásti cudzinci sú občanmi Bangladéša a štyria ukrajinskí prevádzači sa ich snažili previezť na Slovensko. "Ja si myslím, že idú za slobodou, ale za tou ekonomickou, takže jednoznačne za lepším životom," povedal miestny obyvateľ. 

Prevádzačstvo na slovensko-ukrajinskej hranici funguje už roky. Miestni obyvatelia hovoria, že tam ide o veľké peniaze. "Oni z toho majú zárobkovú činnosť," potvrdil jeden z miestnych. "Tak to je taká krajina, inak to nebude, kvôli peniazom, veď tam je taká chudoba," dodal ďalší. 

Ukrajinský drogový díler sa snažil dostať na Slovensko, aby sa vyhol trestu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy