Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Sudca rozhodol o treste pre Hossua obžalovaného z vraždy Filipínca Henryho. Odsedieť si má 6 rokov
Zdielať na

Sudca rozhodol o treste pre Hossua obžalovaného z vraždy Filipínca Henryho. Odsedieť si má 6 rokov

BRATISLAVA / Juraj Hossu, obžalovaný zo zabitia Filipínca, sa v utorok opäť postavil pred okresný súd v Bratislave. Senát dokonca nečakane v tomto prípade vyniesol verdikt. Mohli za to jeho slová hneď zo začiatku pojednávania.

V kauze násilnej smrti filipínskeho občana Henryho Acordu naplánoval Okresný súd Bratislava I. na utorok 14. mája ďalšie pojednávanie. Vypovedať mali svedkyne, ktoré na pojednávanie ale neprišli. Práve ony mali byť so zabitým Henrym Acordom v čase útoku. Sudca o treste pre obžalovaného už rozhodol. Odsúdil ho na trest odňatia slobody na 6 rokov, s minimálnym stupňom stráženia.

​V úvode požiadal právny zástupca obvineného, aby mohol jeho klient predstúpiť pred senát a podať vyhlásenie. Súd mu vyhovel a obžalovaný pred súdom vyhlásil, že je vinný. "To, čo sa stalo, ma nesmierne mrzí. Konal som v nevedomosti. Chcem sa ospravedlniť Henryho rodine, najmä jeho mame, ktorej by som samozrejme pomáhal finančne aj keby to nenariadil súd, keď raz opustím brány väzenia. Žiaľ, neviem vrátiť čas. Som si plne vedomý toho, čo som spôsobil. Svoj trest prijmem a rovnako sa ospravedlňujem aj mojej rodine, ktorej som spôsobil veľké trápenie," povedal Juraj Hossu.

Aj napriek neprítomnosti svedkýň udalostí, na súd prišli ako svedkovia doktori. Tých ale nevypočúvali, keďže Hossua na začiatku vyhlásil, že je vinný. 

​Prokurátorka navrhovala obžalovanému nepodmienečný trest mierne pod dolnou hranicou so zaradením pre výkon tohto trestu s 1. stupňom stráženia. Zároveň navrhovala psychiatrické liečenie ambulantnou formou a aj po skončení trestu. Obhajca obžalovaného navrhoval trest do päť rokov.  

Obžalobe pre trestný čin zabitia čelí Juraj Hossu z Dunajskej Stredy. Incident sa stal vlani v máji na Obchodnej ulici v Bratislave. Napadnutý sa vtedy zastal dvoch žien, ktoré mal útočník obťažovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy