Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Urológ, ktorý ordinoval pod vplyvom žiadal súd o uvoľnenie do služby
Zdielať na

Urológ, ktorý ordinoval pod vplyvom žiadal súd o uvoľnenie do služby

ŽILINA / Lekára, ktorý ordinoval opitý, čakalo v piatok zásadné rozhodnutie. V septembri minulého roka urológovi policajti namerali vyše 1,6 promile alkoholu v krvi, pričom slúžil na pohotovostnej ambulancii žilinskej nemocnice. Vedenie tohto zdravotníckeho zariadenia ho vtedy okamžite prepustilo.

Keď v piatok prišiel na Okresný súd v Žiline, bolo na ňom vidieť, že ho ešte stále mrzí to, čo sa stalo. V lete minulého roka sa správanie urológa nepozdávalo mladej Kysučanke. Sprevádzala vtedy na pohotovosť svoju sestru, ktorá mala veľké bolesti. "Sestra vošla dnu, ani mu nestihla povedať, aké má problémy a hneď na ňu začal kričať, že kde bola doteraz," povedala sestra pacientky.

Zavolala teda policajtov, ktorí zistili, že naozaj nebol triezvy. Napriek tomu chcel naďalej pracovať. Muži zákona mu to nedovolili, a tak ho prišiel vystriedať iný lekár. "Breptal, prehnane artikuloval, ja som mala celý čas podozrenie, že pil," dodala sestra pacientky. 

"Po výzve policajtov sa 70-ročný službukonajúci lekár podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,63 promile," povedal žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Potom, čo sa udialo, zostali jeho kolegovia veľmi prekvapení. Poznajú ho ako skvelého doktora a tento incident považujú za jednorazové zlyhanie.

Sudca mu vtedy okrem peňažného trestu nadelil aj zákaz činnosti na celý rok, no lekár sa už chce vrátiť k svojim pacientom. "Súd rozhodoval o žiadosti odsúdeného o podmienečné prepustenie od výkonu zvyšku trestu zákazu činnosti lekára," uviedol sudca Marek Šenkár. Skúsený urológ si podľa rozhodnutia súdu môže znova obliecť biely plášť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy