Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Čelná zrážka dvoch áut. Alkohol znova úradoval a výsledkom sú traja zranení
Zdielať na

Čelná zrážka dvoch áut. Alkohol znova úradoval a výsledkom sú traja zranení

TIBAVA / Na ceste pri Tibave došlo k čelnej zrážke dvoch vozidiel. Podľa polície ju zavinil 32-ročný vodič, ktorý si navyše sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Výsledkom vážnej nehody sú traja zranení ľudia a dve rozbité autá.

32-ročný vodič Volkswagenu na rovnej ceste predbiehal pred sebou idúce auto. Manéver však nezvládol a v protismere sa čelne zrazil s vozidlom, ktoré viedol 39-ročný muž."Vozidlo VW Golf po zrážke ešte zotrvačnosťou pokračovalo v jazde ďalej a po niekoľkých metroch narazilo do svahu priekopy," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Košice Lenka Ivanová. Počas dokumentovania nehody policajti cestu v oboch smeroch uzavreli. 

Druhé auto značky BMW skončilo po silnej zrážke rovnako mimo cesty, pričom zadnou časťou narazilo do stromu. Viezli sa v ňom dvaja ľudia. Spolujazdkyňa vyšla z vraku po svojich, no vodič potreboval pomoc hasičov. "Bolo zistené, že vo vozidle sa nachádza jedna zakliesnená osoba, ktorá bola pri vedomí a komunikovala. Bola vystrihnutá za pomoci hydraulického náradia," oboznamuje o situácii veliteľ zásahu Ľubomír Korpa z HAZZ Sobrance. 

Zranených pasažierov z oboch havarovaných áut si následne vzali do opatery záchranári."Na mieste ošetrili tri osoby, ktoré utrpeli úrazy hlavy a dolných končatín. Previezli ich do nemocnice," hovorí hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "Dvaja účastníci dopravnej nehody utrpeli len ľahšie zranenia a boli ošetrení ambulantne, tretí je hospitalizovaný a v stabilizovanom stave," dopĺňa Jana Fedáková zo Svet Zdravia. 

Za volant sadol opitý

Najťažšie zranenia utrpel nevinný vodič BMW. Policajti mu alkohol v dychu nezistili. Pravdepodobný vinník nehody si však za volant sadol opitý."Dychová skúška vodiča vozidla zn. VW Golf bola 1,75 promile, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu," hovorí Lenka Ivanová. 

Nezodpovedný vodič už čelí trestnému stíhaniu z ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pravdepodobne sa však nevyhne ani obvineniu."Predbežná škoda na vozidlách bola vyčíslená na 6.000 eur," tvrdí Lenka Ivanová. 

Nákladné auto sa zrazilo s kamiónom, zasahovať musel aj vrtuľník. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy