Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Neznámi zamaskovaní muži prepadli v Námestove zlatníctvo
Zdielať na

Neznámi zamaskovaní muži prepadli v Námestove zlatníctvo

NÁMESTOVO / Traja zamaskovaní muži prepadli zlatníctvo v Námestove. Brali všetok tovar, ktorý im prišiel pod ruky. Majiteľka len škodu na tovare odhaduje na viac ako stopäťdesiat tisíc.

Pár minút po otvorení predajne vbehli do zlatníctva tri zamaskované osoby. Pred zlatníctvo prišli na aute Audi pravdepodobne Q5 s poľským evidenčným číslom. Za pultom v tom čase bola vystrašená predavačka. Podľa informácii TV JOJ je povedali, aby bola ticho. 

Páchatelia dokonca porozbíjali aj všetky vitríny a čo videli, brali do kufrov. "Vyšetrovaním tohto prípadu polícia v Žiline žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po vozidle Audi Q5 a jeho osádke," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. Je možné, že vozidlo malo fólie, nie je vylúčená zmena jeho farby. 

Majiteľka zlatníctva je z toho zdrvená a nechcela sa vyjadrovať na kameru. Problém mali aj zákazníci: "Dal som si vyčistiť retiazku, že idem pre ňu a zatvorené, ak ju ukradli, je po nej. Retiazka stojí v dnešnej dobe aj 200 eur." 

"Riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline začalo trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu lúpeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva," dodala Balogová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy