Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Bratislave horel hotel. Odborníci zistili príčinu požiaru
Zdielať na

V Bratislave horel hotel. Odborníci zistili príčinu požiaru

BRATISLAVA / Pred vyše týždňom horela v centre hlavného mesta fasáda jedného z hotelov. Plamene vtedy siahali až do výšky 10 metrov. Teraz už je známe, čo požiar spôsobilo.

Požiar vypukol krátko popoludní. Plamene našťastie nezasiahli vnútorné priestory a ľudia, ako aj návštevníci hotela boli evakuovaní. Po príchode hasičov už boli v bezpečnej vzdialenosti. "Požiar sa viacmenej šíril zo spodnej časti smerom hore. Z hotela bolo evakuovaných cez 90 ľudí," uviedol Branislav Petrovič, veliteľ zásahu HaZÚ Bratislava.

Hasiči rozoberali fasádu aj zateplenie a skryté ohniská hľadali pomocou termokamery. Našťastie sa nikto nezranil a tak záchranné zložky nemuseli nikoho ošetrovať.

Majitelia hotela, ako aj hasiči si pozreli aj kamerové záznamy. Na tých malo byť vidieť, ako väčšia skupinka ľudí stojí pred hotelom a niektorí z nich fajčia. Cigaretu zrejme niekto z nich poriadne neuhasil, a tak sa oheň dostal pod fasádu, ktorá začala horieť. Našťastie si to včas všimli zamestnanci a privolali hasičov. "Zisťovateľ príčin požiarov vyhodnotil vznik tohto požiaru, ako nedbanlivé konanie, nestotožnenej neznámej osoby, kedy pravdepodobne odhodeným neuhaseným ohorkom došlo k prenosu ohňa po suchom lístí na parapriepustnú zábranu zateplovacieho systému," informoval Marián Bugár, veliteľ HaZÚ Bratislava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy