Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z nemocnice v Dunajskej Strede utiekol pacient. Po ulici chodil nahý
Zdielať na

Z nemocnice v Dunajskej Strede utiekol pacient. Po ulici chodil nahý

DUNAJSKÁ STREDA / Nahý muž ušiel z nemocnice v Dunajskej Strede. Prešiel celým mestom a sadol si do kaviarne. Jeho zvláštne správanie bolo zrejme dôsledkom toho, že sa stal obeťou útoku.

Polícia riešila v pondelok kuriózny prípad. Z nemocnice v Dunajskej Strede utiekol 26-ročný pacient a do ulíc vyšiel doslova s holou kožou. Informáciu aj fotky, ako sa muž nahý premáva po meste, zverejnil ako prvý portál parameter.sk. 

"Nemocnica je dosť ďaleko od nás, takže kým sa sem dostal, ja si myslím, že aj vtedy volali policajtov, že nahý muž," povedala majiteľka kaviarne, v ktorej si pacient sadol, Leona Chrenková. 

Pozrite si video zo zásahu: 

V nedeľu nadránom prišiel do nemocnice 26-ročný muž, ktorý lekárom tvrdil, že ho niekto zbil na čerpacej stanici v Šamoríne. Jeho slová potvrdili aj záchranári, ktorí ho priviezli. Výsledky rozboru krvi nepotvrdili požitie alkoholu ani omamných látok. Muža s otrasom mozgu v nemocnici hospitalizovali. Zakrátko sa jeho stav zhoršil, preto ho preložili na ARO, odtiaľ sa však rozhodol odísť.

"Personál sa pacienta chystal previezť na vyšetrenie, keď začal byť veľmi agresívny a rozbehol sa von z oddelenia," uviedla hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková . Strhol zo seba dokonca všetky hadičky a vybral sa cez nemocničné chodby von.

Nahý zákazník 

Muž stihol nahý prejesť takmer kilometer, až do centra Dunajskej Stredy. V chladnom sychravom počasí podľa fotografi, na ktorých ho zachytili prekvapení okoloidúci, pokojne išiel na chodníku medzi ľuďmi minimálne 10 minút, keď sa rozhodol vojsť do prvej kaviarne. Na otázky či je v poriadku, alebo či niečo nepotrebuje, neodpovedal. 

Prekvapený personál kaviarne ihneď volal políciu. Nahý muž na nič nereagoval. Policajti ho slušne vyzvali, aby s nimi išiel von. Keď prišli ku dverám, odmietol ďalej vykročiť.

Agresívna premena 

"Normálne sa z neho stal zrazu agresívny človek a dvaja policajti na neho nestačili. Policajti povedali, aby sme privolali pomoc, posilu, lebo jednoducho nestačili na neho, on bol silný strašne," opisuje udalosti majiteľka kaviarne. 

Mladého muža nakoniec spacifikovali tri policajné hliadky až do príchodu záchranky. "Bol značne dezorientovaný a s políciou nedokázal spolupracovať. Viacerí policajti ho napokon odovzdali zdravotníkom, ktorým ešte polícia poskytla asistenciu," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Záchranári ho previezli späť do nemocnice. "Momentálne je opäť hospitalizovaný a boli prijaté opatrenia na stabilizáciu jeho zdravotného stavu," potvrdila Fedáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy