Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otec mal dcéru surovo napadnúť na ulici. Incident zachytili svedkovia na video
Zdielať na

Otec mal dcéru surovo napadnúť na ulici. Incident zachytili svedkovia na video

KEŽMAROK / Otec napadol svoju dcéru a tá následne spadla na zem. Incident zachytili svedkovia na mobil a záznamom sa už zaoberá polícia aj sociálna kuratela. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Video uverejnené na sociálnej sieti mnohých pobúrilo. Maloleté dieťa na videu vychádza z auta, čo sa ďalej stalo nie je možné z etických dôvodov ukázať, ale muž sa na dieťa zahnal nohou. Či ho skutočne kopol zatiaľ jasné nie je, ale dievčatko spadlo na zem. Následne prichádza žena, ktorá ho dvíha a odvádza k autu. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že muž je otcom a žena matkou dieťaťa. 

Rodina býva priamo na námestí v Kežmarku. Príbuzný ale poskytol informácie, že by práve mali vypovedať na polícii. "Policajti obvodného oddelenia policajného zboru v Kežmarku preverujú predmetnú skutočnosť ohľadom napadnutia maloletého dieťaťa. Vo veci bolo prijaté oznámenie o priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Prípadom sa nezaoberajú len kežmarskí policajti, rodinu navštívili aj sociálne pracovníčky. "Po doručených informáciách kolegovia rodinu navštívili a postupovali ako pri iných podaniach. Prešetrujú situáciu detí v rodine a na základe výsledkov príjmu opatrenia," informovala Mária Hrehová, kancelária generálneho riaditeľa ÚPSVaR.

Z ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny sa TV JOJ dozvedela, že s rodinou nepracovali a doteraz neevidujú žiadne podania. Video videla aj psychologička, ktorá bola nemilo prekvapená zo správania nielen otca. "Dieťa od neagresívneho rodiča očakáva nejakú podporu, ochranu, istotu, bezpečie a v tomto prípade matka zareagovala pasívne, až apaticky," povedala psychologička Martina Barillová. Zároveň podľa odborníčky, môže mať takéto správanie rodičov veľmi vážne dôsledky: "Môže dôjsť aj k narušeniu osobnosti, pretože dieťa má neustále pocit strachu, úzkosti, fóbie, sebaubližovanie."

Pomery v rodine už skúma sociálna kuratela a prípad je stále otvorený aj pre policajtov. "Na objasňovaní tohto skutku polícia intenzívne pracuje. Vzhľadom na prebiehajúce objasňovanie momentálne bližšie informácie nie je vhodné zverejniť," dodala Jana Ligdayová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy