Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Seniori, pozor na podvodníkov! Dôchodcov na Kysuciach informujú o hrozbách odborníci
Zdielať na

Seniori, pozor na podvodníkov! Dôchodcov na Kysuciach informujú o hrozbách odborníci

POVINA / Dôchodcovia sa v Povine stretli s odborníkmi, ktorí seniorov neustále upozorňujú na nebezpečenstvo, ktoré im hrozí. Zlodeji či podvodníci sú čoraz sofistikovanejší a práve seniori sú ich cieľom.

Práve seniori sa čoraz častejšie stávajú obeťami zlodejov a podvodníkov. Hovoriť s nimi o tom, aké sú ich spôsoby čoraz sofistikovanejšie je podľa odborníkov na mieste. "Je to veková kategória, ktorá je najviac zraniteľná," hovorí lektor preventívnej aktivity MV SR František Gažo. 

"Opakovanie je matka múdrosti," myslí si Gažo. "Dnes si nemôžete byť istý. Nemôžete povedať, že vám sa to nemôže stať," tvrdí Zdenka Stuchlíková z Únie žien Slovenska. V Povinne takéto stretnutie zorganizovali po prvý, no nie posledný krát. "Dôvod je úplne jednoduchý, snažíme sa chrániť svojich občanov," informuje starostka obce Povina Alena Dudeková. 

Skúsenosť so zlodejmi či podvodníkmi

Medzi dôchodcami sa našli aj takí, ktorí mali osobnú skúsenosť či už zo zlodejmi, alebo podvodníkmi. Dôchodkyňa Paulína má 83 rokov. Aj ona sa stretla s tým, že ju počas cestovania chceli okradnúť.

Priblížili sa k nej dve dámy. "Hovorím im, že čo sa tlačíte. V tú ranu som si kabelku dala dopredu, už som bola obozretná," odpovedá dotknutá dôchodkyňa. 83-ročný Štefan sedel na lavičke pred domom, dvakrát mu telefonovali, že mu prídu skontrolovať okná. Mal strach a dvojicu nakoniec poslal preč. "Mal som kľúče od chalupy ale ja cudzieho nepúšťam," tvrdí dôchodca Štefan. 

Jednu staršiu pani žiaľ podvodníci dostali a poslala im 2000 eur. Viac o prípade v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy