Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Dramatický zásah hasičov. Z horiacej chatky zachraňovali štyri osoby
Zdielať na

VIDEO: Dramatický zásah hasičov. Z horiacej chatky zachraňovali štyri osoby

BRNO / Dramatické chvíle sprevádzali zásah mestských policajtov pri požiari v Brne. Z horiacej chatky zachraňovali štyroch ľudí. Zásah obecných policajtov zaznamenala kamera na uniforme jedného z nich. Zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Horieť začala chatka v záhradkárskej kolónii brnenskej časti Komín krátko po polnoci. Dvaja policajti prišli na miesto a okamžite si rozdelili úlohy. "Pošlite sem hasičov. Kolega šiel dole, stojí pri aute, aby hasičom ukázal, kde to presne je," zazneli informácie od jedného z policajtov v autentickom videu. "Zatiaľ, čo jeden zo strážnikov zavolal okamžite hasičov a v zápätí zase sanitku, druhý išiel navigovať hasičov v ťažko prístupnom a neprehľadnom teréne," informovala Tereza Kadrnožková, hovorkyňa mestskej polície Brno. 

Situácia bola neprehľadná, chatka bola celá v plameňoch a v pozadí bol počuť štekot psov a výrazný ženský krik. "Sú tu zranení ľudia," ozýva sa policajtov hlas z videa. Štyria ľudia si zachránili život na poslednú chvíľu. Dvaja vyviazli bez zranení. Okrem ťažko zranenej ženy bol popálený ešte jeden muž. "V spolupráci so zdravotníkmi a hasičmi potom strážnici poranených zniesli neďaleko k sanitke," povedala Tereza Kadrnožková. "Záchranná služba na mieste ošetrovala dvoch zranených a obaja utrpeli popáleniny predovšetkým v hornej polovici tela. Závažnejšie zranenia mala žena, ktorú bolo nutné na mieste uviezť do umelého spánku a oboch sme transportovali na urgentný príjem fakultnej nemocnice. Zranenia ženy boli natoľko závažné, že jej stav potreboval urgentnú starostlivosť nielen lieky proti bolesti. U oboch išlo okrem závažných popálenín o takzvanú inhalačnú traumu, to znamená nadýchanie splodín," objasnila Barbora Truxov, hovorkyňa záchrannej služby Brno. 

Príčinu požiaru vyšetrujú hasiči a aj policajti. Záhradkárska kolónia je čiastočne v lese a na veľkej vyprahnutej lúke. Hasiči varujú, že v týchto dňoch sa aj malý táborák môže zmeniť vo veľký požiar. 

Slovenskí hasiči museli zasahovať pri požiari ubytovne. Miestni obyvatelia prišli o všetko:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy