Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zapieral, že jazdil s viac ako 2,5 promile alkoholu v krvi
Zdielať na

Zapieral, že jazdil s viac ako 2,5 promile alkoholu v krvi

RIMAVSKÁ SOBOTA / Dvadsaťjedenročný mladík z okresu Rimavská Sobota si sadol za volant s viac ako dve a pol promile v dychu. S autom nezvládol jazdu na rovnej ceste a havaroval. Po nehode však z miesta ušiel a keď ho policajti našli, tvrdil, že on nešoféroval.

Havarované auto sa na ceste medzi Vyšnou Pokoradzou a Dolnými Zahoranmi nedalo prehliadnuť. Stálo priamo v strede cesty. Na políciu to ale nenahlásila posádka vozidla, ale zrejme iba náhodný okoloidúci.

"Vodič po DN na mieste nezotrval a z miesta odišiel," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Na aute bol rozbitý predok, odtrhnuté boli aj kolesá. Evidentne na ňom niekto havaroval. V okolí ale policajti nikoho nenašli, les prehľadávali aj pomocou psa. Stopy zjavne naznačovali, že vodič zišiel do priekopy odkiaľ ho vyhodilo späť na cestu.

Policajti v prvom rade zisťovali, kto vlastní toto auto. Majiteľa auto sa policajtom v krátkej dobe podarilo nájsť. Kráčal pešo od miesta nehody smerom do Rimavskej Soboty. Prešiel asi 4 kilometre.

Dvadsaťjedenročný Peter sa ale nepriznával k tomu, že by šoféroval. Policajti mu aj tak dali fúkať. Z auta odobrali biologické stopy, ktoré poslali na expertízu.

"Muž bol podrobený dychovej skúške na alkohol. Namerali mu 1.27 mg alkoholu, čo je v prepočte 2,65 promile," hovorí Mária Faltániová. 

Mladý vodič sa ale nakoniec po dvoch dňoch priznal, že za volantom sedel on. V ten deň jazdilo pod vplyvom alkoholu viac vodičov. Najvyššiu hodnotu namerali staršiemu Banskobystričanovi. Šesťdesiatnik nafúkal 3,08 promile alkoholu. Všetkých opitých vodičov obvinili z prečinu ohrozenia návykovej látky. Obvinenie neminie ani mladého vodiča, ktorý z miesta nehody ušiel.

"Vodičovi bude v krátkej dobe vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Mária Faltániová.

Nezodpovední vodiči si sadajú za volant s naozaj nehoráznym množstvom skonzumovaného alkoholu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy