Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž na vozíku poprosil mladú ženu o pomoc. Následne sa ju pokúsil sexuálne zneužiť
Zdielať na

Muž na vozíku poprosil mladú ženu o pomoc. Následne sa ju pokúsil sexuálne zneužiť

BRATISLAVA / Pred dvomi týždňami videla cestujúca v bratislavskej MHD nastupovať muža na vozíku do autobusu. To ešte netušila, že ho stretne opäť a za úplne inej situácie. Snažil sa ju totiž sexuálne zneužiť.

Mladá žena opísala na sociálnej sieti nepríjemný zážitok s výzvou o zdieľanie. Muž na vozíku ju mal sexuálne obťažovať. Incident sa mal odohrať na rohu Lamačskej cesty a odbočky na Železnú Studničku. Najprv ju mal muž s telesným postihnutím požiadať o pomoc, pretože chcel vyložiť chodidlo na stupienok na vozíčku. Podľa jej slov pôsobil neškodne a mentálne zaostalo. Žena sa v rámci jej dobrej vôle k nemu zohla, aby mu pomohla. Vtedy ju mal však muž surovo stiahnuť k sebe, pričom jej hlavu mal tlačiť do rozkroku. Zuzane sa podarilo vymaniť z jeho zovretia a rozbehla sa na zastávku.

"Vyzerá ako čert, má hnedé vlnité vlasy, bradu a fúzy, hnedé oči, prekrvenú tvár, hlavu má ako keby bol bez krku," opísala jeho vzhľad poškodená Zuzana. Muž na vozíku mladú ženu podľa jej vlastných slov prenasledoval, a mal ju sotiť tak, že takmer spadla na zem. 

"Prichádza do úvahy, že ide o sexuálneho predátora, teda o muža, ktorý nemá dostatočne vyvinuté mechanizmy na párovanie, a tento spôsob je pre neho neuveriteľne vzrušujúci. By mohlo ísť o muža duševne chorého alebo o muža pod vplyvom drogy. V každom prípade je potrebné takéhoto muža podrobiť sexuologickému skúmaniu, pretože môže ísť o muža s mechanizmami sexuálnej agresivity, čo je veľmi nebezpečné," vyjadrila sa k veci sexuologička Danica Caisová. 

Mladá žena krátko po celom incidente nastúpila do autobusu a muža znova zočila, ako opäť stojí na mieste, kde ju predtým sprvoti požiadal o pomoc. Žena napokon podala trestné oznámenie na neznámu osobu.  "Vami uvedeným prípadom sa už zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti OR PZ v Bratislave I. S prihliadnutím na štádium konania nie je možné v súčasnosti k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Ak je to dospelá žena, tak ona isteže nejaký čas môže pociťovať úzkosť alebo strach, ale po väčšine času to odznie bez následkov," dodala sexuologička. 

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorý týždne prenasledoval svoju priateľku. Nakoniec na ňu vytiahol na ulici nôž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy