Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Týždne prenasledoval svoju expriateľku. Muž si ju teraz počkal na námestí s nožom v ruke
Zdielať na

Týždne prenasledoval svoju expriateľku. Muž si ju teraz počkal na námestí s nožom v ruke

ZEMPLÍN / Na svoju expriateľku čakal na námestí s nožom v ruke a vyhrážal sa, že ju podreže. Muž mal ženu prenasledovať niekoľko týždňov. Keďže mala strach o život, oznámila to na polícii. Expriateľ mal razom na krku tri obvinenia a dokonca návrh na vzatie do väzby

Svoju expriateľku mal podľa polície prenasledovať od februára. Opakované telefonáty a návštevy v práci vyvrcholili tým, keď si ju priamo na námestí podľa polície počkal s nožom v ruke.  Mal sa jej vyhrážať, že ju podreže. Žena nám v telefonickom rozhovore povedala, že na hrozné zážitky chce čo najskôr zabudnúť. Situáciu za posledné týždne vyhrotiť natoľko, že v strachu o život a zdravie všetko oznámila na polícii.

"Muž ženu opakovane prenasledoval, a to nielen verbálne, ale aj fyzicky. Neváhal pri tom použiť aj nôž," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Keď ho policajti chytili, obmedzili mu osobnú slobodu a skončil v cele policajného zaistenia. Na krku má hneď tri obvinenia. Prokurátor navyše navrhol jeho väzobné stíhanie. "Bol obvinený z obmedzovania osobnej slobody, nedovoleného prenasledovania a zo zločinu vydierania," informovala Ligdayová.

​Na naše otázky nereagoval. Ešte pred tým, ako vošiel do pojednávacej miestnosti, policajtom povedal, že by chcel svojej expriateľke zatelefonovať, aby povedala, že to, čo oznámila, nemyslela vážne. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Humenné vzal do väzby obvineného, a to na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," poznamenala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Obvinenému plynie lehota na podanie sťažnosti. Rozhodnutie o vzatí do väzby právoplatné nie je. Spis skončí na stole Krajského súdu v Prešove. 
Na výsledok však muž bude čakať za mrežami. "Ak sa obvinenému mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," dodala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorý sa vyhrážal smrťou starostovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy