Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hádka sa skončila brutálnym útokom. Vyšetrovateľ v prípade obvinil 27-ročného muža
Zdielať na

Hádka sa skončila brutálnym útokom. Vyšetrovateľ v prípade obvinil 27-ročného muža

Archívna reportáž

TRENČÍN / Polícia obvinila 27-ročného muža, ktorý mal fyzicky napadnúť svoju priateľku a dobodať jej otca. Všetkému predchádzala hádka. Polícia na mieste mladíka zadržala, vyšetrovateľ už podal návrh na väzobné stíhanie. Hrozí mu 4 až 10 rokov za mrežami.

Medzi 25-ročnou Miroslavou a 27-ročným Jakubom sa strhla hádka. Mladík bol v čase incidentu pod vplyvom alkoholu, čo pravdepodobne celú situáciu zhoršilo. Svoju priateľku, s ktorou má 1,5 ročné dvojičky, fyzicky napadol. Pre strach o svoj život z bytu, kde sa celý incident odohral, utiekla. Do bytu následne prišiel otec napadnutej ženy. Podľa informácií polície mal Jakub 48-ročného muža bodnúť nožom.

"Na miesto boli privolaní policajti z Obvodného oddelenia Trenčianske Teplice. Tí okamžite začali konať. Najskôr spacifikovali útočníka a následne prostredníctvom operátora tiesňovej linky poskytovali prvú pomoc bodnutému mužovi až do príchodu rýchlej lekárskej pomoci," vyjadril sa hovorkyňa polície  Elena Antalová. Muž bol podľa lekárov v ohrození života. 

"Policajti po poskytnutí prvej pomoci obmedzili 27-ročného Jakuba na osobnej slobode," pokračovala hovorkyňa polície. Policajti mu dali vykonať aj dychovú skúšku, jej výsledok bol pozitívny. Mladík nafúkal 2,42 promile alkoholu. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol umiestnený do policajnej cely. Po tom, čo vytriezvel, ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a následne obvinil zo zločinu ublíženie na zdraví.

"Vyšetrovateľ v Trenčíne spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného. O tom, či bude stíhaný väzobne bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Trenčíne. Za uvedený skutok zákon ukladá trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," dodala Antalová.

Muž napadol mačetou svoju vlastnú matku. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy