Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pri dopravnej nehode narazilo osobné auto do cisterny. Pre šmyk vrazilo do ďalšieho kamióna
Zdielať na

Pri dopravnej nehode narazilo osobné auto do cisterny. Pre šmyk vrazilo do ďalšieho kamióna

GALANTA / Pri logistickom centre Gáň v okrese Galanta došlo pri kruhovom objazde k dopravnej nehode, pri ktorej sa osobné auto zrazilo s cisternou. Vodič osobného auta a jeho spolujazdec utrpeli ťažké zranenia. Cestu polícia na dlhé hodiny uzavrela a o vraky sa postarala odťahová služba.

K dopravnej nehode došlo okolo pol ôsmej ráno. Dvadaťštyriročný vodič Passatu na obchvate Galanty prešiel z nezistených príčin vo viac ako 100 kilometrovej rýchlosti do protismeru. Tam narazil do oprotiidúceho kamióna s cisternou, v ktorej boli stovky litrov trstinovej melasy. Kolos sa po zrážke prevrátil na bok a šúchal sa po ceste desiatky metrov až skončil v priekope. "Passat sa dostal do rotačného šmyku a narazil do druhého kamióna," povedal policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Vodič modrého kamióna nestihol ani zareagovať.

"Pri nehode sa zranili štyria ľudia, traja z nich mali poranenia hlavy a hrudníka, jeden mal poranené rameno a všetci boli transportovaní záchranármi do nemocnice v Galante," povedal hovorca operačného strediska záchrannej služby Jozef Minár. Cesta bola v uvedenom úseku dlhšie uzavretá. Polícia vykonávala odklon dopravy cez miestnu časť Nebojsa.

Vodič osobného auta spolu so spolujazdcom utrpeli ťažké zranenia, ďalší spolujazdec sa zranil ľahko. Podľa informácií TV JOJ sedeli v aute otec so synom, vodiča malo podľa informácií TV JOJ po náraze z auta vymrštiť.

Melasa, ktorá sa nachádzala v cisterne skončila rozliata v poli. Pracovníci odťahovej služby museli z prevráteného kamióna odčerpať naftu. Policajti celú nehodu dokumentovali dlhé hodiny. Potom odťahová služba vytiahla kamión a zdemolované auta odviezla.

Vytiahnuť zvalenú cisternu nie je jednoduché. Presvedčili sa o tom aj v Ružomberku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy