Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Igor Šajgal, obvinený v prípade vraždy podnikateľa Kubašiaka, už pozná trest
Zdielať na

Igor Šajgal, obvinený v prípade vraždy podnikateľa Kubašiaka, už pozná trest

BANSKÁ BYSTRICA / Osem rokov! Toto je definitívna výška trestu pre Igora Šajgala. 65-ročný muž z Horehronia spájaný s popravou bývalého spoločníka Jána Kubašiaka z Polomky tak nastúpil na výkon trestu. Šajgal, ktorého vinili z objednávky lúpeže, bol viac ako tri roky na úteku, policajti ho vypátrali minulý rok pred Vianocami.

Ukrýval sa niekoľko rokov na viacerých miestach Slovenska a pod falošnou identitou. Prezradila ho školácka chyba, keď si prišiel vybaviť doklady na meno Hazucha na políciu na južnom Slovensku. "Žil na viacerých miestach Slovenska. Pod falošnou identitou ho poznali aj ľudia, u ktorých žil," povedal prokurátor Alexander Bíró. 

Minuloročný rozsudok za objednávku lúpeže v dome Kubašiakovcov sa vo štvrtok pokúšal aj so svojimi právnikmi zvrátiť na Krajskom súde SR. "So skutkom nemá nič spoločné, ak sa niekto cíti nevinný, je nevinný," vyjadril sa jeho obhajca Ondrej Zachar. 

Senát ale nepresvedčil a jeho odvolanie zamietli. Osemročný trest za krádež dokumentov bývalého spoločníka, ktorý skončil brutálnou popravou, je tak po dnešku definitívny. Do väzenia tak nastúpil už vo štvrtok. 

Samotný Šajgal označil uložený trest za rozsudok smrti. Poukazoval pritom na svoj vysoký vek a zdravotný stav. 

Vdova po zavraždenom podnikateľovi z Polomky síce v pojednávacej miestnosti nesedela, no pred časom vyjadrila vieru, že sa objednávateľa jedného dňa podarí usvedčiť. "Máme radosť, že pôjde do väzenia, lebo máme pocit, že tam takýto zlý človek jednoducho patrí," povedala vdova Mária Sihelská. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy