Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V hlavnom meste bolo ráno počuť výbuch. Z bytovky museli ľudí evakuovať
Zdielať na

V hlavnom meste bolo ráno počuť výbuch. Z bytovky museli ľudí evakuovať

BRATISLAVA / V hlavnom meste vo štvrtok ráno došlo k výbuchu a následne k požiaru bytu. Obyvateľov bytovky museli evakuovať. Zranených následne záchranári previezli do nemocníc.

K explózií plynového kotla došlo vo štvrtok v ranných hodinách vo dvore bytového domu na Legionárskej ulici v Bratislave. Po výbuchu v byte na prvom poschodí začal následne horieť byt.

Do pár minút od silnej rany prišli na miesto hasiči, záchranári a rovnako aj polícia. Asi dvadsiatku obyvateľov domu, ktorí sa v tom čase v bytoch nachádzali rýchlo evakuovali. Pri požiari sa zranili 4 ľudia. Traja z nich sa nadýchali splodín a boli prevezení do bratislavských nemocníc. "Pri tejto udalosti boli zasiahnuté tri osoby, ktoré boli otrávené zemným plynom. Zemný plyn je známy tým, že vytláča kyslík a človek potom bez kyslíka upadne do bezvedomia a môže až zomrieť, keď nedostane pomoc," informoval hovorca záchranárov Jozef Minár. 

Tým, že požiar vypukol v byte vo dvore, všetká ťažká technika, zostala na hlavnej ceste. Policajti z bezpečnostných dôvodov čiastočne uzavreli jazdné pruhy. V okolí sa tvorili kolóny a policajti riadili premávku. Podľa informácií TV JOJ sa záchranné zložky museli neskôr do bytovky opäť vrátiť, pretože obyvatelia sa sťažovali na nepríjemný zápach a zdravotné ťažkosti.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III začne trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Presná príčina požiaru bude predmetom vyšetrovania a expertízneho skúmania," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

S požiarom bojovali hasiči aj v Rimavskej Sobote, kde sa oheň rozšíril na budovu firmy, ktorá distribuuje tabak. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy