Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri Ružomberku havaroval kamión. Mladý šofér zrejme dostal mikrospánok
Zdielať na

Pri Ružomberku havaroval kamión. Mladý šofér zrejme dostal mikrospánok

RUŽOMBEROK / V skorých ranných hodinách zablokoval cestu cez Ružomberok prevrátený náves kamióna. Dvadsaťšesťročný vodič z Ukrajiny tvrdil, že dostal zrejme mikrospánok.

K dopravnej nehode došlo približne o pol štvrtej ráno. Prevrátený náves kamióna zablokoval takmer celú šírku vozovky. Ukrajinec prevážal ťažké železné konštrukcie. Dvadsaťšesťročný kamionista išiel smerom na Martin, keď ho zrejme na rovnom úseku cesty zmohla únava. Kamión prešiel do protismeru, pričom sa náves prevrátil na bok. Vozidlo úplne zablokovalo tri jazdné pruhy. Hustnúcu rannú premávku tu viac ako dve hodiny usmerňovali policajti. Hrozilo, že ťažký náklad pretrhne plachtu návesu, preto museli pracovníci odťahovej služby postupovať opatrne, jeden ťažký mechanizmus im na to nestačil.

"Za ním sme poslali druhý špeciál so špeciálnymi vankúšmi, ktorými sme pridvihli zadok návesu, podpchali sme špeciálne gurtne na dvíhanie nadrozmerného nákladu," opísal Peter Slobodník z odťahovej služby. 

Samotné prevrátenie návesu späť na kolesá trvalo len 10 minút. K pretrhnutiu plachty nedošlo. Okolnosti nehody prešetruje polícia, kamionista dostal na mieste 200-eurovú pokutu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy