Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Policajti preverili svoju akcieschopnosť pred majstrovstvami sveta. Ani kukláči nevedeli, že ide o cvičenie
Zdielať na

Policajti preverili svoju akcieschopnosť pred majstrovstvami sveta. Ani kukláči nevedeli, že ide o cvičenie

KOŠICE / Hokejové majstrovstvá sveta sa začnú už o niekoľko dní a prípravy sú v plnom prúde. Už niekoľko týždňov preto prebiehajú aj tie najnáročnejšie cvičenia. Tentoraz preverili košických kukláčov, ktorí museli zasiahnuť v extrémnej situácii, ktorú pre nich simulovali v prázdnom nákupnom centre.

Pohotovostné komando dostáva na svoj útvar hlásenie o skutočnom strelcovi vo veľkom objekte. Obsadzujú viaceré vchody a sú v tom, že nejde o život len civilistom, ale aj im. Zasahujúci kukláči o tejto vopred pripravovanej akcii netušili. V obchodnom centre sa nachádzajú dvaja nebezpečne ozbrojení muži, ktorí spustili rukojemnícku drámu. 

Policajti sa týmito cvičeniami pripravujú nielen na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v hokeji, ale aj na situáciu vo svete. "Policajti boli až na mieste zásahu upozornení inštruktormi, že ide o cvičenie. Zasahujúci tím na mieste obdržal aj informáciu, že došlo k výstrelom a že sa na mieste nachádzajú aj zranené osoby," povedala hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.  

Návštevníkov napokon zachránili a úspešne našli a zneškodnili oboch strelcov. "Mali to sťažené o to, že páchateľ sa mohol nachádzať kdekoľvek v tomto veľkom priestore," uviedol Maroš Onda, prevádzkár zariadenia v obchodnom priestore. 

Problémom pred šampionátom sú aj dresy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy