Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž spadol do rokliny, zachránili ho policajti
Zdielať na

Muž spadol do rokliny, zachránili ho policajti

DOLNÉ PLACHTINCE / Keby ho našli o pár hodín neskôr, už by nebol medzi živými. 35-ročný Patrik – otec iba mesačného bábätka, vďačí za záchranu života policajtom z Veľkého Krtíša. Jeden z nich nám opísal dramatickú záchrannú akciu.

"Nezvestný 35-ročný muž sa v noci nevrátil domov, nie je vylúčené, že je v ohrození života," -  Policajti sa po prijatí tejto informácie okamžite zmobilizovali. Nevedeli ale v podstate nič konkrétne, čo vždy sťažuje priebeh pátracej akcie.

"Nemali sme informácie kadiaľ išiel, vedeli sme len, že zdržoval naposledy v obci Dolné Plachtince deň pred tým," opisuje situáciu jeden z policajtov-záchrancov.

Mužova družka naznačila, že sa chodievali prechádzať k potoku. Policajt spolu s kolegom pátračom sa preto vybrali hľadať tadiaľ. Prešli ďalej smerom k lesu a keď prechádzali jeho krajom, vtedy ho náhodou zbadali. Muž spadol do asi 25 metrov hlbokej rokliny. Bolo obrovským šťastím, že si ho tu policajti všimli.

"Ležal hlavou smerom dole a nejavil ani známky života. Zišli sme k nemu a tam sme zistili, že vlastne ešte žije," hovorí policajt, ktorý muža zbadal.

Okamžite privolali pomoc, pozakrývali ho, dali sa mu napiť a rozprávali sa s ním. Potom ho už spolu s hasičmi vytiahli strmým terénom a odovzdali záchranárom. "Bol značne podchladený, mokrý. Nakoľko on tam bol už celý deň, celú noc," hovorí policajt záchranca.  

Jeho družka ich nazvala hrdinami a poďakovala za ich odvahu a rýchlosť. Keby prišli neskôr, mohlo to skutočne skončiť aj tragédiou: "Som im za to vďačná, že mu zachránili život."

Aj policajti ale priznávajú, že zaúradovala šťastena: "Našli sme vlastne človeka, po ktorom sme pátrali a nemali sme absolútne žiadne informácie. Podarilo sa, bolo to šťastie."

Muž je ešte stále hospitalizovaný vo veľkokrtíšskej nemocnici, tento týždeň by ho ale mali pustiť domov. 

Posádka auta, ktoré sa zrútilo do rokliny, vrátane dvoch detí, mala tiež šťastie v nešťastí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy