Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nedajte sa zlákať dobrou cenou. Na internete úraduje podvodník
Zdielať na

Nedajte sa zlákať dobrou cenou. Na internete úraduje podvodník

BANSKÁ BYSTRICA / Na internete sa objavil ďalší podvodník, ktorý ponúkal prémiový značkový smartfón za výhodnú cenu. Na inzerát odpovedali záujemcovia, no keď im balíček prišiel, zistili, že sa stali obeťou podvodníka.

Na inzerát na internete odpovedali dvaja Česi, značkový smartfón si objednali, no keď im prišiel balíček, ostali poriadne prekvapení. Martin a Radko z Krutnova za najnovšie modely smartfónov zaplatili stovky eur. Pôvodná cena prémiovej značky sa pohybuje okolo 1400 eur, cez inzerát ich mal mobil stáť iba 800 eur. Jeden z nich si však v balíčku našiel obyčajné jablko, druhému kuriér doručil prázdny balík.

"Polícia na Sliači obvinila 27-ročného muža z prečinu podvodu," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Miroslava z Kováčovej televízia JOJ doma nezastihla. Príbuzný však priznal, že má toho takpovediac na rováši viac. Len za tento prečin mu hrozí trest 2 roky za mrežami. 

O peniaze podobným spôsobom prišli aj ďalší Banskobystričania. U 25-ročného Tomáša si objednali 9 smartfónov, zaplatili takmer 3 tisícky, doteraz nevideli ani mobily ani peniaze.

Objavil sa aj ďalší poškodený mladík. "Dokopy som mu dal 1650 eur, s tým, že potom začali rôzne výhovorky, prečo mi ich nemôže doniesť," povedal podvedený Marek. "Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici tohto muža stíha už za tri skutky. Obvinený je z pokračovacieho prečinu podvodu," potvrdila aj Faltániová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy