Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bankomat vydával ľuďom dvojnásobok žiadanej sumy. Teraz majú výbercovia problém s políciou
Zdielať na

Bankomat vydával ľuďom dvojnásobok žiadanej sumy. Teraz majú výbercovia problém s políciou

KARLOVÉ VARY / V Karlových Varoch majú zázračný bankomat. Desiatkam ľudí vydal dvojnásobok požadovanej hotovosti. Tí poctiví peniaze vrátili, ale našli sa aj takí, ktorí zvýhodnený výber zopakovali. Teraz majú problém s políciou a banka prišla o stovky tisíc.

Zo "zázračného" bankomatu ľudia dostali dvojnásobok toho, čo si pýtal. "Obvinili sme celkovo osem osôb, dve z nich zo spáchania prečinu zatajenia cudzej veci a ostatných šesť zo spáchania podvodu," uviedla Kateřina Krejčí, hovorkyňa polície ČR.

​Niekto si vybral len raz a keď videl, že dostane dvojnásobok, výbery zopakoval. Boli aj takí, ktorým došli peniaze na účte a preto si dvojnásobky, ktoré dostali z bankomatu a následne ich opätovne vybrali. Nelegálny zárobok bol potom štvornásobný. "Celkovo týmto správaním obvinené osoby spôsobili škodu okolo 360 000 českých korún," informovala Kateřina Krejčí.

Banka priznáva, že agentúra, ktorú si najíma na plnenie bankomatu pochybila. Bankomat má kamerový systém a dôkladnú evidenciu, kto a kedy z neho vyberal. Banka tak jednoducho zistila, kto sa obohatil a týchto ľudí vyzvala, aby peniaze vrátili. "Na opakované výzvy banky na vrátenie hotovosti nereagovali a nevrátili ich," dodala hovorkyňa polície ČR. Podľa kriminalistov spáchalo 8 ľudí buď trestný čin zatajenia veci alebo v horšom prípade krádež. "U tých, ktorí sa tohto jednania dopúšťali opakovane, môže ísť o trestný čin so sadzbou do piatich rokov," dodal právnik Jan Černý. 

Štyria páchatelia odpálili nálož. Poškodili tým dva bankomaty:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy