Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Martina zbili tak, že prišiel o slezinu. Jeho prípad opäť odročili
Zdielať na

Martina zbili tak, že prišiel o slezinu. Jeho prípad opäť odročili

BRATISLAVA / Vážne nalomené zdravie, trauma na celý život a spravodlivosť v nedohľadne. Tak by sa dal opísať osud muža, ktorého napadla dvojica páchateľov ešte v roku 2010. Pojednávanie na Krajskom súde v Bratislave opäť odročili.

Je to takmer 9 rokov od brutálneho útoku na mladého muža, ktorý sa stal v Bratislave pred budovou pošty za bieleho dňa. Martinovi sa kvôli dvom páchateľom vtedy zmenil svet o 180 stupňov.

"Až v nemocnici po prebratí na ARE neskôr som sa dozvedel, že teda nemám slezinu, že budem pravdepodobne bojovať s celoživotnými následkami," povedal Martin. 

Vybavovanie účtov podsvetia 

Martin mal odhaliť zvláštne praktiky v jednom občianskom združení, ktoré sa venovalo týraným ženám. A tak si chcelo podsvetie podľa jeho vlastných slov vybaviť účty. 

"V konečnom dôsledku si myslím, že tiež sú v podstate len obete niekoho iného, kto ich poslal, alebo si potreboval so mnou vybaviť svoje účty," vraví. Od tej doby sa začala celá sieť súdnych pojednávaní. Prípad sa napokon posunul o kúsok ďalej.

Odročenie súdu 

Okresný súd pred rokom vymeral dvom páchateľom šesťročné tresty. Poškodený Martin, ale aj obžalovaní sa proti tomuto rozhodnutiu odvolali. Aj napriek tomu, že Michalov právnik podal žiadosť, aby sa zamedzilo súdnym prieťahom, na dnešné pojednávanie sa obhajca jedného z obžalovaných už druhý raz po sebe nedostavil. 

"Odvolací Krajský súd v Bratislave odročil termín verejného zasadnutia na 6.júna 2019 z dôvodu písomného ospravedlnenia obhajcu obžalovaného zo zdravotných dôvodov," informoval hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. "Včera poobede nám prišlo ospravedlnenie od JUDr. Kuceka, a obžalovaný nesúhlasí s tým, aby sa konalo v neprítomnosti jeho obhajcu, alebo respektíve, aby ho zastupoval iný obhajca, na čo má teda obžalovaný právo," uviedla sudkyňa. 

"Ja by som bol hlavne rád, keď už mi to nič nevráti, aby to svojím spôsobom skončilo, a aby človek dostal aspoň tých pár peňazí, ktoré môže dostať na nejaký krátky začiatok alebo zalepenie nejakých dlhov, ktoré bohužiaľ vznikli vďaka tomu," priznal poškodený Martin. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy