Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prípad Vanesky, ktorá spadla do šachty, sa zamotáva. Vrátila sa jej pamäť
Zdielať na

Prípad Vanesky, ktorá spadla do šachty, sa zamotáva. Vrátila sa jej pamäť

MICHALOVCE / V stredu sa mohlo na Okresnom súde v Michalovciach rozhodnúť o 100-tisícovom odškodnom. Od majiteľa rozostavanej bytovky ho žiada Vaneska, ktorá tam spadla z ôsmeho poschodia do šachty pred 2 rokmi. Nakoniec je všetko inak. Nové skutočnosti dávajú šancu na obnovenie vyšetrovania, ktoré polícia zastavila.

Predpokladaný priebeh súdneho pojednávania sa zmenil hneď na začiatku. Sudkyňa totiž nemohla vypočuť majiteľa bytovky, ako kľúčového svedka. "Mal menšiu nehodu počas cesty sem, tak preto neprišiel," vysvetlil jeho advokát Milan Slebodnik. 

Na pojednávaní sa tak ako dôkaz čítali podrobnosti z policajného vyšetrovacieho spisu. Trestné konanie bolo v roku 2017 prerušené. "Polícia disponuje posudkom a zdravotnom stave maloletej zo septembra 2018. V súčasnej dobe maloletá osoba nie je schopná výsluchu," informuje policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Podľa právneho zástupcu majiteľa bytovky však dochádza v posledných týždňoch k zásadnej zmene. Vaneske sa totiž vracia pamäť a preto chcú obnoviť vyšetrovanie príčin tragédie. "Vrámci konanie pred súdom bola vypočutá, tak si myslím, že je možné  pokračovať v tom trestnom konaní," dodal Slebodnik. 

"Ja už nechcem spomínať na to," povedala Vanesa. Jej výpoveď pod dohľadom znalcov má definitívne potvrdiť alebo vylúčiť či pri páde do šachty išlo o nešťastnú náhodu bez cudzieho zavinenia. Školáčka tam totiž bola s kamarátkami.

Obnovenie trestného vyšetrovania určite oddiali výsledok procesu o 100-tisícovú náhradu škody na zdraví. Sudkyňa totiž musí poznať presný počet osôb, ktoré zapríčinili tragédiu. Výška finančnej náhrady by sa tak prerozdelila medzi všetky dotknuté osoby. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy