Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pred súd sa postavil otec, ktorý mal týrať svojich synov. Tí opisovali jeho praktiky
Zdielať na

Pred súd sa postavil otec, ktorý mal týrať svojich synov. Tí opisovali jeho praktiky

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici otvoril proces, v ktorom ako obžalovaný figuruje muž, ktorý údajne týral svojich dvoch synov osem rokov. Obaja sú už dospelí a jeden z nich v utorok prehovoril. Tvrdil, že nechcel odísť z domu, kde mal trvalé bydlisko. Otec vinu popiera.

Na hlavnom pojednávaní dostal slovo najprv otec, ten tvrdí, že obvinenie nie je pravdivé. "Je to úplná hlúposť, je to na mňa vymyslené," povedal obžalovaný muž. Mladší syn ale v utorok pred senátom uviedol, že spolu s bratom naozaj trpeli. Podľa jeho slov začalo ich trápenie vtedy, keď si mama našla priateľa. 

Syn podrobne opisoval zaužívané spôsoby, ktorými ich mal otec týrať. Podľa obžaloby im nechcel dať jesť, keď spali, schválne ich budil, vypínal im elektrinu a chcel, aby sa učili pri sviečkach, nedovolil im kúriť, aj keď im bola zima. 

Pri svojej výpovedi mladší z bratov porozprával o incidente, po ktorom vo svojej izbe našiel spúšť a mŕtve zvieratá, ktoré choval. Mladý muž uviedol, že to bol impulz, pre ktorý sa rozhodli na otca podať trestné oznámenie. Pred kamerou sa vyjadrovať nechceli. 

Po tom ako pred súdom vypovedali otec i jeho syn, sudca hlavné pojednávanie odročil, pretože prípad je podľa neho taký závažný, že bude musieť prizvať súdneho znalca z odboru psychológie. Ten má posúdiť výpovede všetkých zúčastnených. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy