Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žena našla v kuchyni bielu kryštalickú látku. Potom jej prišlo nevoľno
Zdielať na

Žena našla v kuchyni bielu kryštalickú látku. Potom jej prišlo nevoľno

BUDKOVCE / V obci Budkovce bolo v noci rušno. V jednom z rodinných domov zasahovali všetky záchranné zložky. Dôvodom bola biela kryštalická látka, ktorá sa našla v kuchyni. O čo išlo a kto ju tam dal, zatiaľ nie je známe.

Policajti po príchode na miesto uzavreli okolie domu policajnými páskami. Hasiči aj záchranári zasahovali v špeciálnych oblekoch. Všetci boli v najvyššej pohotovosti, keďže nevedeli o akú látku ide. "S najvyšším stupňom ochrany znamená protichemický oblek s použitím autonómneho dýchacieho prístroja," povedal veliteľ zásahu hasičov Jozef Miša.

Záchranné zložky privolala na pomoc žena, ktorá bola v dome spolu so svojím synom. V kuchyni na zemi mala nájsť podozrivú látku, po styku s ňou jej prišlo nevoľno. "Pani sa sťažovala, že sa nadýchala a že sa jej zle dýcha. Látku sme pozbierali do nádoby a bola odoslaná do laboratória na skúmanie, či ide o nebezpečnú látku," dodal Miša. 

"Pacientka bola krátko hospitalizovaná v michalovskej nemocnici. Vyšetrenia ale nepotvrdili prítomnosť podozrivej látky v organizme a v dobrom stave bola prepustená do domáceho liečenia," povedala hovorkyňa nemocnice Jana Fedáková. V utorok sa policajti vrátili na miesto spolu s kriminalistickým technikom. Vyšetrujú okolnosti za akých sa neznáma látka dostala do domu. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy