Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Len čo opustil celu, vyhliadol si ďalšiu obeť. Súd vyniesol rozsudok nad výťahovým fantómom
Zdielať na

Len čo opustil celu, vyhliadol si ďalšiu obeť. Súd vyniesol rozsudok nad výťahovým fantómom

TRENČÍN / Medzi vyšetrovateľmi si vyslúžil prezývku výťahový fantóm. Reč je o 32-ročnom Miroslavovi z Púchova. Ženy prepadával pri výťahoch alebo priamo vo vnútri, kde sa ich snažil sexuálne zneužiť. Už v minulosti ho odsúdili na deväť rokov. Len čo vyšiel von na podmienku, dopustil sa ďalšieho deliktu. Tentokrát si vyhliadol 24-ročnú ženu.

Miroslav (32), ktorý má na krku obžalobu zo zločinu sexuálneho násilia, vydierania, ale aj z prečinu krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, prekvapil ju vo výťahu v paneláku v Púchove 24-ročnú ženu. "Chytil ju za krk zozadu, vyhrážal sa jej zabitím, rozopol si nohavice a povedal jej, aby ho orálne uspokojila, inak ju zabije, čo zo strachu urobila," opísal udalosti sudca Krajského súdu v Trenčíne. Napadnutú ženu ešte aj okradol. Vzal jej peniaze a platobnú kartu. "Pod vyhrážkami jej kázal dať mu pin kód, čo mu dala," doplnil sudca. 

​Ženu zachránilo to, že páchateľa vyrušil jej sused. Miroslav ušiel. Policajti ho zadržali a okresný súd mu vymeral 7 a pol roka za mrežami. Prihliadal aj na jeho minulosť. "Bol odsúdený za dvojnásobný zločin sexuálneho násilia, kde dve ženy pod hrozbou násilia nútil k orálnemu styku a k iným sexuálnym praktikám," objasnil Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Aj v tých prípadoch ženy prekvapil vo výťahu. Vtedy dostal deväť rokov. Odsedel si šesť rokov a sedem mesiacov. "Bol prepustený v októbri 2016 zo skúšobnou dobou 30 mesiacov," dodal Roman Tarabus. Sexuálny delikt za ktorý ho súdili v utorok teda spáchal v podmienke.

Obžalovaný žiadal, aby krajský súd buď vrátil vec prvostupňovému súdu na opätovné prejednanie, alebo ho spod obžaloby oslobodil. "Ja by som bol radšej, aby ste vy rozhodli tu, aby sa to už skončilo, rok a pol som vo väzbe, nevládzem," povedal obžalovaný Miroslav. Obhajoba tvrdila, že obeť páchateľa poriadne nevidela a Miroslav je nevinný. Senát im ale za pravdu nedal. Odvolanie obžalovaného zamietol. "Súd prvého stupňa rozhodol správne a zákonne. Je veľmi veľa dôkazov, že obžalovaný spáchal skutok tak, ako je napísaný v obžalobe," informoval predseda senátu. Obžalovaný teda strávi za mrežami 7 a pol roka. Keďže bol v podmienke, bude si musieť odpykať aj zvyšok z predchádzajúceho deväťročného trestu, teda 2 roky a päť mesiacov.

Na pánske toalety odlákal muž z Rimavskej Soboty 8-ročné dievča. Za sexuálne zneužívanie školáčky mu hrozí väzenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy