Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž, ktorý sa vlámal na faru a vykradol ju, je vyštudovaný kňaz
Zdielať na

Muž, ktorý sa vlámal na faru a vykradol ju, je vyštudovaný kňaz

STAKČÍN / Bohumil (46), ktorý sa vlámal na faru pravoslávneho kňaza tam nielenže kradol, ale na posteli si stihol aj zdriemnuť. Odtiaľ odišiel bosý. Policajti ho veľmi rýchlo vypátrali. Sudca ho v týchto dňoch poslal do väzby. TV JOJ zistila, že obvinený je vyštudovaný kňaz, no nikdy nebol vysvätený.

Páchateľa, ktorý kradol na fare u pravoslávneho kňaza polícia v krátkom čase zadržala. Notebook ale nenašli. "Už keď vyberali všetko z jeho ruksaku, tak notebook tam nebol. A podľa jeho vyjadrení on o žiadnom notebooku nevie," uviedol Ján Gliganič, pravoslávny duchovný. Podľa polície je páchateľom 46-ročný Bohumil, ktorý je momentálne vedený ako bezdomovec. Na faru sa vlámal cez okno. Zdržal sa tam zhruba dve hodiny a na posteli si stihol aj zdriemnuť. Podľa duchovného otca odišiel z fary bosý, keďže topánky tam nechal.

​Bohumila polícia obvinila z prečinu krádeže a prečinu porušovanie domovej slobody. Podľa zistení TV JOJ ide o vyštudovaného kňaza, ktorý ale nikdy nebol vysvätený a kňazské povolenie ani nevykonával. Podľa výpovedí ľudí, ktorí muža poznajú podľahol navýkovým látkam. Dva dni potom ako ho policajti zadržali putoval za mreže. "Obvinený bol rozhodnutím sudcu pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu alebo by mohol pokračovať v trestnej činnosti," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa krajského súdu v Prešove. 

To, kde zmizol ukradnutý notebook zatiaľ nevie nikto. Duchovný otec by preto rád poprosil každého, kto má akékoľvek informácie o ukradnutom notebooku, aby sa mu ozval. Kňaz to vyhlásil aj na bohoslužbe. "Pre mňa je cenné to, čo som tam mal - korešpondencia, aj osobné veci, aj cirkevné. Tak som aj v nedeľu poprosil veriacich, kto by niečo vedel, aj za cenu nejakej odmeny," povedal Ján Gliganič. Pravoslávny duchovný rovnako ako aj ďalší ľudia sa obvinenému Bohumilovi snažili už niekoľkokrát pomôcť. Zakaždým neúspešne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy