Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vtrhol na faru a okradol pravoslávneho kňaza. Muž pritom kedysi od duchovného žiadal pomoc
Zdielať na

Vtrhol na faru a okradol pravoslávneho kňaza. Muž pritom kedysi od duchovného žiadal pomoc

STAKČÍN / Štyridsaťšesťročný muž na Zelený štvrtok okradol priamo na fare pravoslávneho kňaza. Policajti ho našli o 40 kilometrov ďalej. Podľa duchovného je na celom prípade najsmutnejšie to, že zlodejom je človek, ktorému kedysi pomáhal.

Muž sa vlámal do fary v obci Stakčín. Podľa polície vošiel dovnútra cez okno. Z fary ukradol koženú tašku a notebook, ktorý ležal na stole, a ušiel. "Po neznámom mužovi bolo vyhlásené pátranie a v krátkom čase bol zadržaný policajtmi z Humenného," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.  46-ročného Bohumila policajti ale vypátrali, našli ho asi o 40 kilometrov ďalej, pri obci Koškovce. Podľa informácií TV JOJ bol muž podrobený aj dychovej skúške na alkohol s výsledkom viac ako dve promile. 

"Poverený príslušník OO PZ v Snine začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže a porušovanie domovej slobody," pokračovala hovorkyňa. Z oboch trestných činov bol muž na základe dôkazov aj obvinený.  "Muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a sú s ním vykonávané procesné úkony," dodala Ligdayová. Podľa informácii TV JOJ z prostredia vyšetrovania ide o muža, ktorý je evidovaný ako bezdomovec. Duchovný otec, ktorého teraz okradol mu v minulosti pomáhal. Pred kamerou o tom ale hovoriť nechcel. 



Pozrite si reportáž o bombovom útoku na kostol. Aký dôvod mohli mať páchatelia? 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy