Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na R1 zišiel kamión z cesty a skončil v poli. Nehoda si vyžiadala jednu obeť
Zdielať na

Na R1 zišiel kamión z cesty a skončil v poli. Nehoda si vyžiadala jednu obeť

ZVOLEN / Medzi Zvolenom a Banskou Bystricou našli vo štvrtok ráno v poli havarovaný kamión. Nehoda si vyžiadala jednu obeť. Kamión zišiel z cesty a po náraze sa roztrhla nádrž s palivom, ktoré unikalo do pôdy. Zasahovať museli hasiči, aby nedošlo k ekologickej havárii.

Na R1 došlo k vážnej nehode. Niekoľko kilometrov za Zvolenom našli vo štvrtok ráno v poli havarovaný srbský kamión. Keď na miesto prišli policajti, za volantom našli pripútaného vodiča, ktorý už, žiaľ, nejavil žiadne známky života.

Srbský kamión medzi zvolenom a Banskou Bystricou zišiel z cesty a skončil po niekoľkých metroch v poli. "Kamión je mimo rýchlostnej cesty R1. Na mieste zasahovala už rýchla lekárska pomoc, príslušníci boli nápomocní lekárovi pri resuscitácii," informoval Martin Jaso z Hasičského a záchranného zboru.

​Kamión zišiel dolu svahom, iba tesne minul zvodidlá. Prebúral však oplotenie pri rýchlostnej ceste a zastavil v poli. Policajti, ktorých na havarovaný kamión upozornili okoloidúci vodiči, našli za volantom muža. Bol stále pripútaný bezpečnostným pásom, no nejavil už žiadne známky života.

Polícia vyšetruje, ako k dopravnej nehode došlo, zisťovať budú aj okolnosti úmrtia srbského vodiča. Jeho telo previezli na pitvu, ktorá určí či zahynul následkom nehody, alebo či mu prišlo počas jazdy náhle nevoľno. Pri nehode sa na kamióne roztrhla nádrž s palivom, ktoré unikalo do pôdy. Hasiči ho museli rýchlo prečerpať do sudov, aby zabránili ekologickej havárii.

Na juhu Slovenska prišiel o život 38-ročný policajt, viac v reportáži TV JOJ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy