Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Nad dedinou vypukol lesný požiar. Na mieste zasahovalo viac ako 30 hasičov
Zdielať na

FOTO: Nad dedinou vypukol lesný požiar. Na mieste zasahovalo viac ako 30 hasičov

KYSUCE / V utorok popoludní horel les nad obcou Raková v okrese Čadca. Boj s plameňmi komplikoval hasičom silný vietor. V neprístupnom teréne robili čo mohli, aby plamene dostali čo najrýchlejšie pod kontrolu. Hrozilo totiž, že sa požiar rozšíri na blízky ihličnatý les.

Plamene ktoré sa rozhoreli v lese nad obcou Raková videli aj v štyri kilometre vzdialenej Čadci. "Už keď sme prichádzali sme videli celý hrebeň v plameňoch," povedal veliteľ zásahu hasičov Patrik Buchcar.  Pohľad z výšky na to čo oheň napáchal bol skutočne strašný. Oheň sa suchým rúbaniskom a omladinou šíril rýchlo. "Zásah bol náročný v tom že sme mali len jednu prístupovú cestu a to z kopca," pokračoval Buchcar. 

Hasičom zásah komplikoval aj silný vietor. Oheň likvidoval mladé stromčeky a nebezpečne sa dolu svahom šíril až k smrekovému lesu. Hasičom sa oheň podarilo zastaviť až na hranici lesa. Neskoro večer 36 zasahujúcich profesionálov a dobrovoľníkov požiar uhasilo, lokálne ohniská však hasiči z Turzovky a Čadce hasili aj v stredu. 

 Pozrite si reportáž o požiari Notre-Dame:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy