Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jaromír Čižnár už vie meno nástupcu Petra Šufliarskeho
Zdielať na

Jaromír Čižnár už vie meno nástupcu Petra Šufliarskeho

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ už generálny prokurátor Jaromír Čižnár má vybratého nástupcu za Petra Šufliarskeho. Ten pre kontakty s Marianom Kočnerom odstúpil z pozície 1. námestníka generálnej prokuratúry- Meno Šufliarskeho nástupcu si ale Čižnár necháva pre seba.

Podľa informácií televízie JOJ nástupcu Šufliarskeho predstaví vraj onedlho. "Generálny prokurátor Slovenskej republiky Jaromír Čižnár ukončil rozhovory s vytipovanými adeptmi na funkciu 1. námestníka generálneho prokurátora. V dohľadnej dobe a po prijatí nevyhnutných administratívnych a personálnych úkonov, oznámi meno 1. námestníka generálneho prokurátora," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. 

​Generálny prokurátor Jaromír Čižnár oznámil odstúpenie Petra Šufliarskeho na tlačovej konferencii 29. marca. 

Vzdal sa funkcie

Peter Šufliarsky sa vzdal funkcie 1. námestníka generálnej prokuratúry koncom marca. Dôvodom boli SMS správy medzi ním a Marianom Kočnerom. Deň predtým, ako Čižnár oznámil, že Šufliarsky odstúpi, bývalý 1. námestník uviedol, že odpovede na správy Mariana Kočnera boli len prejavom slušnosti. 

​​Šufliarsky svoju komunikáciu s Marianom Kočnerom priznáva a upresnil, že to bolo len od januára do júla v roku 2017. "Vždy bola komunikácia iniciovaná osobou Mariana Kočnera. Moje odpovede boli prejavom mojej slušnosti a profesionality," povedal prokurátor. 

​Prvý námestník generálneho prokurátora sa vyjadril aj k samotnej komunikácii. "Ide o dôkaz v trestnej veci prípravy mojej fyzickej likvidácie. Táto komunikácia nesúvisí so skutkom usmrtenia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Ale každý by mal spozornieť ak je pripravená fyzická likvidácia prokurátora. Niektorí ľudia, politici, majú na cenu ľudského života odlišný názor a chcú robiť politické hry. Rozhodol som sa zverejniť komunikáciu medzi mnou a Marianom Kočnerom, napriek tomu, že môže sťažiť objasnenie motívu v prípade mojej vraždy viacerými osobami," vyjadril sa Peter Šufliarsky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy