Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opustené auto v Hrone patrilo žene. Tá je stále nezvestná
Zdielať na

Opustené auto v Hrone patrilo žene. Tá je stále nezvestná

Archívne zábery

ŽIAR NAD HRONOM / Skoro ráno objavili v rieke Hron havarované terénne auto. Bolo na ňom rozbité čelné sklo a stopy krvi. Vozidlo patrí žene, ktorú doteraz nenašli. Okolie Hrona preto prehľadávali policajti, hasiči, záchranári aj psovodi.

Dvere auta boli otvorené, čelné sklo rozbité a vnútri boli stopy krvi. Posádku auta tam ale nenašli. "Bolo nahlásené vozidlo v rieke Hron, po príjazde sa tam nikto nenachádzal," komentuje Dušan Želiar z HaZZ Žiar nad Hronom Policajti rozbehli rozsiahlu pátraciu akciu. Nad mestom krúžil dokonca vrtuľník. Do terénu vyrazili záchranári na štvorkolkách, bol tam aj psovod so špeciálne vycvičeným psom, rieku Hron, kde sa auto našlo, prehľadali potápači.

"Mojou úlohou je prepátrať okolie a vodnú plochu," dodáva Alexander Berek zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby. Auto bolo písané na podnikateľku z Poltára, zrejme šoférovala ona, príbuzným sa ale neozvala. Prípad je momentálne záhadou, ktorá zamestnáva kriminalistov. Je tu mnoho otázok, na ktoré zatiaľ chýbajú odpovede. Nevedia, za akých okolností auto vo vode skončilo, ani to, ako sa do vozidla dostala skala. No najdôležitejšie je momentálne zistiť, čo sa stalo so samotnou vodičkou, kde je a prečo zmizla.

"Objasňujeme to ako dopravnú nehodu, pracujeme s viacerými verziami, podľa zaistených stôp rozhodneme o ďalšom postupe," uzatvára Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Demänovskej doline došlo k dopravnej nehode. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy