Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rumun sa v parku obnažoval pred 17-ročnými študentkami
Zdielať na

Rumun sa v parku obnažoval pred 17-ročnými študentkami

TRENČÍN / Trenčianski policajti zatkli a obvinili muža z Rumunska, ktorý sa obnažoval pred ženami. Dočinenia s ním mali viackrát aj iba 17-ročné stredoškoláčky. Tie napokon pomohli k jeho dolapeniu.

K incidentu došlo v parku pri železničnej stanici v Trenčíne. Štyridsaťročný muž z Rumunska tam so stiahnutými nohavicami striehol na mladé dievčatá. "Keď som prešla okolo koľajníc, videla som, že ide oproti nejaký chlap a pozerám, že mal stiahnuté nohavice, tak už mi nebolo do smiechu," opísala situáciu stredoškoláčka Katka. 

Dievča sa mužovi vyhlo, no nepríjemná situácia sa opakovala aj na druhý deň. Tentoraz exhibicionista zašiel ešte ďalej. "To sa schoval za kríky, a keď videl, že ideme, tak vybehol spoza nich a išiel po nás. Bol obnažený, nohavice mal stiahnuté," pokračuje. 

Muž mal po dievčatách vykrikovať aj vulgarizmy v cudzom jazyku. Od pása dolu bol nahý. Vydesené školáčky s krikom utiekli, no 17-ročná Katka, ktorej otec je policajt, zachovala rozvahu. "Jasné, že som volala hneď policajtov, lebo ak by išlo nejaké dieťa alebo ho v noci niekto stretne, tak je to neskutočné," dodala tínedžerka. 

Policajtom z pohotovostnej motorizovanej jednotky sa aj za pomoci svedkýň podarilo muža vypátrať. Skončil v putách. "Obvinený sa snažil utiecť a keď ho policajti chytili, tak kládol aktívny odpor," povedal policajný hovorca Pavol Kudlička. Muža zároveň obvinili z prečinu výtržníctva. 

Exhibicionistu vypočul aj sudca Okresného súdu v Trenčíne. Ten napokon vyhovel žiadosti prokurátora a muža vzal do väzby. Rumun sa podľa informácií TV JOJ snažil obhájiť svoje konanie zlým psychickým stavom. Ako uviedol, v minulosti vraj viackrát padol na hlavu a vypadali mu zuby. "Podobnej trestnej činnosti sa dopustil v minulosti a to v Českej republike a v Taliansku," informoval Kudlička. 

Mužovi teraz hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Študentky sa priznali, že ich učiteľ obťažoval: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy