Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia stále pátra po tele, ktorého nohu našli v rieke. Podľa pitvy má ísť o mladého muža
Zdielať na

Polícia stále pátra po tele, ktorého nohu našli v rieke. Podľa pitvy má ísť o mladého muža

BANSKÁ BYSTRICA / Záhadný nález ľudskej dolnej končatiny aj s topánkou už niekoľko týždňov zamestnáva kriminalistov na strednom Slovensku. Hoci miesto nálezu prehľadali už niekoľkokrát, telo, patriace k nohe, doteraz nenašli. Majú ale nové informácie, ktoré priniesla pitva.

​Aj po niekoľkých týždňov je to stále záhada. Je tu stále mnoho otázok, na ktoré zatiaľ chýbajú odpovede. Kde je telo, ku ktorému končatina patrí, ako a za akých okolností sa do rieky dostala, kto je obeťou, toto stále vyšetrovatelia zodpovedané nemajú. Nové informácie ale priniesla pitva. "Išlo o muža asi 20 až 40 rokov starého, bol približne 170 cm vysoký," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Končatinu s topánkou a kusom tmavého oblečenia objavili rybári počas rybačky v rieky Slatina pri Zvolene. Opakovanie okolie rieky až smerom k priehrade vo Zvolene prehľadali policajti, psovodi aj hasiči, ďalšie ľudské pozostatky nenašli, no na brehu objavili topánku totožnú s tou, ktorú vylovili rybári. "Polícia v pátraní po totožnosti stále pokračuje," dodala Kováčiková.

Končatina mohla podľa výsledkov pitvy vo vode ležať niekoľko mesiacov a možno aj viac ako rok. Nevedia o žiadnej nezvestnej osobe, ku ktorej by záhadný nález mohli priradiť. Polícia teraz hľadá svedkov, korí si mohli všimnúť v okruhu medzi Hriňovou a Zvolenom pohybovať sa muža, ktorý náhle zmizol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy