Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bezvládne telo Slovenky našli pri hoteli. Príčinu smrti vyšetrujú britské úrady
Zdielať na

Bezvládne telo Slovenky našli pri hoteli. Príčinu smrti vyšetrujú britské úrady

ROTHERHAM/BRATISLAVA / Britské úrady vyšetrujú smrť Slovenky Aleny G. Dlhé mesiace bola nezvestná a jej telo našli za miestnym hotelom v meste Rotherham. Poslednýkrát ju živú videli počas vianočných sviatkov minulý rok. Vyšetrovatelia teraz prípad vyšetrujú ako vraždu. Ide pritom o matku štyroch detí.

Tridsaťosemročnú Alenu G. naposledy videli 26. decembra pri hoteli v britskom meste Rotherham. Jej mŕtve telo našli v utorok pri hoteli "Fitzwilliam Arms Hotel".  Podľa informácií BBC bol v súvislosti s prípadom zadržaný 45-ročný muž, ktorý je z jej usmrtenia podozrivý.  Miestny policajný úrad okamžite informoval jej rodinu na Slovensku.  "Môžem potvrdiť túto nešťastnú udalosť, sme v kontakte s príbuznými a zároveň sme aj v kontakte s miestnymi úradmi. No vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov nemôžme poskytovať žiadne ďalšie informácie," vyjadril sa riaditeľ tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí Juraj Tomaga.

"Alena sa presťahovala so svojou rodinou do Rotherhamu v roku 2008. Bola manželkou a matkou štyroch detí, prišla do Rotherhamu kvôli lepšiemu životu a vzdelaniu pre svoje deti," píše sa vo vyhlásení rodiny, ktoré zverejnila southyorkshireská polícia. 

"Odlúčila sa od svojej rodiny, čo viedlo k tomu, že viedla chaotickejší a nerozvážnejší život. Aj keď sa to stalo, bola stále matkou štyroch nádherných detí a jej rodine bude značne chýbať. Prosíme, že ak niekto má nejaké informácie, aby sa obrátili na políciu, pretože celá rodina sa snaží pochopiť, čo sa s ňou stalo,"  tvrdí manžel zavraždenej. 

Prevoz tela

Rodine je v takejto situácii nápomocný aj štát. Majú možnosť žiadať o prevoz pozostatkov Aleny na Slovensko. Nejde to ale hneď.  "Môže tak učiniť až potom, ako sú ukončené všetky vyšetrovacie úkony. Príslušný patológ rozhodne o tom, kedy telo vydá," vyjadrila sa expertka na medzinárodné právo  Lucia Mokrá. Patológ podľa expertky rozhodne aj o tom, či môže byť Slovenka prevezená v truhle alebo spopolnená v urne.

Podľa polície posmrtné testy neukázali, čo bolo príčinou jej úmrtia. Pitva by ale mohla priniesť presnejšie výsledky. "Vyšetrovatelia, ktorí pracujú na tomto prípade, budú pokračovať vo vyšetrovaní aj naďalej. Otázne pre nich zostáva, kam Alena odišla večer v deň zmiznutia z krčmy," vyjadril sa detektív Mark Oughton. Polícia teraz žiada o pomoc aj verejnosť. 

Pozrite si reportáž o brutálnej vražde. Slovensku mal rozštvrtiť Rakúšan: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy