Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bratislavčan, ktorý uniesol svoju bývalú priateľku, si vypočul trest
Zdielať na

Bratislavčan, ktorý uniesol svoju bývalú priateľku, si vypočul trest

ŽILINA / Michal, ktorý pred necelými dvoma rokmi uniesol bývalú priateľku Natáliu a proti jej vôli ju držal v dome na Kysuciach, si vypočul verdikt. Bratislavčan pôjde za mreže nielen za obmedzovanie osobnej slobody, ale aj za nedovolené ozbrojovanie.

Dnes už 35-ročný Bratislavčan bol ešte v roku 2017 v pátraní pre zločin obmedzovania osobnej slobody, v Bratislave na neho vydali zatýkací rozkaz, pretože sa nedostavil na pojednávanie. Michal sa rovnakého zločinu dopustil aj v Žiline.

Na Natáliu si počkal na zastávke a keď vystúpila z trolejbusu donútil ju nastúpiť do auta. "Čakal ma tam pár hodín, zdrapil ma, zaviedol ma za roh a nastriekal mi kaser do očí," opisuje udalosti bývalá priateľka Natália. 

Našli aj náboje

Vystrašenú bývalú priateľku odviezol do prenajatého domu v Snežnici. "V dome ju mal držať aj napriek jej opakovaným prosbám, aby ju odviezol späť do Žiliny," informovala ešte v roku 2017 policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Rodinný dom na Kysuciach obkľúčili deň po zmiznutí mladej Žilinčanky kukláči. "Môj otec oznámil nezvestnosť. Myslel si, že to urobil on, tak rovno aj podal oznámenie," pokračuje Natália. Kukláči Michala zadržali a pri domovej prehliadke zaistili aj 24 kusov nábojov, dusičnan draselný, čierne prášky na výrobu streliva, zápalné šnúry, petardy aj toluén.

Trest za mrežami

"Bol uznaný za vinného z obmedzovania osobnej slobody, nedovoleného ozbrojovania a poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa krajského súdu Lenka Belavá. 

Na okresnom súde v Žiline si Michal vypočul rozsudok. "Bol mu uložený súhrnný trest vo výmere 5 rokov," povedala Belavá. Prokurátor, ako aj obžalovaný sa vzdali práva na podanie odvolania. Verdikt je tak právoplatný. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy