Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nájomného vraha zo Slovenska chytili českí policajti. Na úteku mu pomáhala priateľka
Zdielať na

Nájomného vraha zo Slovenska chytili českí policajti. Na úteku mu pomáhala priateľka

RAKOVNÍK / Nájomný vrah zo Slovenska dolapený v Česku sa vráti do vlasti. Vo štvrtok o tom rozhodol súd. Reportér Václav Janata sa vydal do miest, kde sa hľadaný muž ukrýval u priateľky.

Rakovník je stredočeské mesto, kde sa mal podľa polície ukrývať medzinárodne ukrývať hľadaný nájomný vrah. Elitní detektívi si pre neho prišli na začiatku týždňa. "Dalo by sa povedať, že tu mal priateľku, ktorá mu na úteku pomáhala," uviedol Jan Rybár, veliteľ špeciálneho pátracieho tímu. 

​Polícia poskytla názov mesta, kde mali hľadaného muža zadržať. TV Prima sa podarilo aj napriek tomu vypátrať aj dom, kde sa mal nájomný vrah skrývať. Paradoxom je, že v rovnakej budove, podľa štítku na dverách, sídli aj mestská knižnica. Nakoniec sa ukázalo, že vo dvore má svoju knižnicu rakovnícke múzeum. Zaujímavé boli ale najmä okná na prízemí budovy a zvonček s menom ženy, ktorá v budove žije. Susedia potvrdili, že žena skutočne ukrývala nájomného vraha. Vraj ide o problémový dom. 

O druhej hodine sa na chodbe krajského súdu objavil aktér celého prípadu. 51-ročný Peter K., ktorý mal na objednávku košického mafiánskeho bossa, zavraždiť jeho konkurenta. Na ďalšej vražde sa podľa slovenskej prokuratúry podieľal. Práve on bol v hľadáčiku elitných detektívov z celej Európy. Ukrýval sa v Nemecku a posledné týždne na slobode práve v Rakovníku. Rozhodovanie o jeho vydaní na Slovensko trvalo len pol hodiny. Nakoniec sám s vydaním súhlasil a tak súd rozhodol. Prevezený bude pravdepodobne po zabezpečení potrebných formalít. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy